L’escola taller de Sant Domènech de Llutxent participa en intercanvis d’alumnes europeus

0
872
Alumnes Llutxent
Els alumnes de l'escola taller han viatjat a França

Els alumnes de l’escola taller Sant Domenech de Llutxent estan participant en la experiència pionera d’intercanvis Europe Chantier. El servei Valencià d’Ocupació i Formació (Servef) fomenta esta iniciativa amb les escoles taller per «reforçar l’aprenentatge mijançant el coneixement i intercanvi d’altres experiències amb països de la Unió Europea» segons ha explicat el secretari autonòmic d’ocupació, Luis Lobón.

El primer grup de participants en el programa està integrat per huit estudiants de l’Escola Taller Convent de Sant Domènech de Llutxent, que han viatjat a França per col·laborar amb estudiants francesos de formació professional en tasques d’obra paisatgista a les localitats franceses de Cernay i ChateauFort.

El treball dels alumnes és desenvolupar diferents tasques orientades a la reordenació territorial a Cernay per restaurar un entorn destacat del patrioni paisatgístic de la regió, el qual forma part d’una ruta de senderisme. A més a més del caràcter formatiu d’este programa, els alumnes participants també comparteixen activitats de caràcter lúdic i cultural.

Estes pràctiques formatives s’emmarquen dins del programa Europe Chantier aprovat el 2003 per la Comissió Europea en el marc d’una convocatòria de programes transestatals Leonardo Da Vinci. Esta iniciativa «aporta una experiència enriquidora als alumnes de les Escoles Taller de la Comunitat, ja que aprenen un ofici al mateix temps que coneixen altres costums i cultures» explica Lobón.

L’Escola Taller Convent de Sant Domènech compta amb un total de 35 alumnes i una subvenció del Servef de 987.365 euros. A esta escola s’imparteixen les especialitats d’obra de casa, fusteria, manyeria artística, instal·lació de llanterneria i electricitat i restauració d’àrees degradades.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí