Les visites al Castell de Xàtiva es disparen quasi un 70% durant el pont de la Constitució i la Puríssima

0
1672
Imatge del castell de Xàtiva

Un total de 3.520 persones passaren per la fortalesa durant les festivitats de la passada setmana

El nombre de visitants del castell de Xàtiva durant els ponts de desembre ha crescut exponencialment respecte a les mateixes dates de l’any passat. Si en 2016 els turistes que pujaren a la fortalesa foren 2.100 en total, en 2017 la xifra s’incrementa fins els 3.520 visitants, el que suposa un increment percentual del 68%. Les xifres s’han fet públiques aprofitant la visita a la ciutat d’un grup de turistes provinents de la veïna localitat d’Ontinyent, que han sigut rebuts a l’Ajuntament per l’alcalde Roger Cerdà i la regidora de Turisme, Mariola Sanchis.

Segons les dades oferides pel departament de Turisme, el dia 8 de desembre, amb quasi 1.200 visitants i el dia 9 de desembre, amb quasi 800 foren els que major afluència de públic registraren, mentre que els dies 6, 7 i 10 al voltant de 500 visitants al dia entraren al castell. Lògicament, la procedència dels turistes és majoritàriament espanyola, donat el caràcter nacional de les festivitats.

L’edil de Turisme es mostra molt satisfeta pels resultats del pont de la Constitució i la Puríssima. Per a Sanchis “el notable augment del nombre de visitants del castell ve com a conseqüència de les accions promocionals que venim desenvolupant durant aquestos darrers anys. Els fruits del treball dut a terme demostren que Xàtiva es posiciona com a destinació de referència del turisme d’interior a la Comunitat Valenciana. El suport de l’Agència Valenciana de Turisme i del Patronat de Turisme de la Diputació de València resulta fonamental per explicar aquesta evolució positiva”.

La regidora ha volgut destacar també les accions posades en marxa amb l’objectiu de millorar la qualitat dels serveis turístics de la ciutat, com l’adhesió a la xarxa SICTED, la creació de la APP turística de Xàtiva i la presència en diverses convocatòries que permeten la difusió dels valors turístics de la ciutat.

El castell de Xàtiva està considerat com un dels més importants d’Espanya, amb una mitjana de visites anuals que ronda les 80.000 persones. Recentment, l’alcalde Roger Cerdà i la regidora Mariola Sanchis assistiren a la reunió preparatòria de la creació del Club de Producte Turístic Grans Castells i Palaus d’Espanya, convidats per l’Associació d’Amics del Castells i sota l’auspici de la Secretaria d’Estat de Turisme. La jornada, a la qual assistiren representants de 55 ciutats amb castell de tota Espanya, es va celebrar al castell de Belmonte (Cuenca). Va estar adreçada a administracions autonòmiques i locals, empreses gestores i proveïdors de serveis turístics. L’objectiu de la iniciativa és posar en marxa una xarxa nacional de castells turístics que pretén impulsar el turisme patrimonial i cultural. Xàtiva estudia la seua integració en aquest club.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here