Les tres regidores de Compromís per Xàtiva es donen de baixa de la formació però mantenen les actes

0
1699
Empar Penadés, Cristina Suñer i Pilar Gimeno durant la roda de premsa

Des del col·lectiu local de Compromís afirmen que els «entristeix» la decisió, però que «posem Xàtiva per davant de qualsevol projecte personalista»

«Un dia trist per a nosaltres però ens n’anem amb el cap ben alt i la consciència tranquil·la i amb l’orgull d’haver treballat per la nostra ciutat, però sobre tot i bàsicament per haver mantingut els nostres principis i valors ideològics». D’esta manera explicava la portaveu e Compromís a l’Ajuntament de Xàtiva, Cristina Suñer, la seua baixa de militància del Bloc així com també la de les seues companyes al ple municipal, Pilar Gimeno i Empar Penadés.

Esta renúncia és un capítol més viscut dins la guerra interna que s’ha viscut dins de Compromís per Xàtiva durant esta legislatura, que va tindre el seu primer esclat públic amb la deixada a banda dins la nova directiva de les actuals regidores de la coalició, i després amb la retirada de la candidatura a les primàries d’Empar Penadés la setmana passada.

La baixa de les tres regidors s’emmarca dins un total de 16 baixes de militants del Bloc, els quals afirmen no compartir amb els càrrecs orgànics les decisions que han pres ni el rumb que porta en estos moments el col·lectiu de Xàtiva, i tampoc la direcció nacional del Bloc, «perquè ens han deixat soles en esta situació i no li ha importat ni el treball que hem fet ni el que ha passat en els últims anys, ens ha decebut», lamenta Suñer.

No obstant, malgrat esta baixa de militància, les tres regidores afirmen que mantindran les seues actes al ple municipal «perquè tenim un contracte amb la ciutadania, i allí estarem fins que s’acabe la legislatura». Sobre la possibilitat d’impulsar una llista independent s’ha restat força a la idea, asegurant que malgrat que han escoltat la suggerència diuen que no l’han presa en consideració.

Cristina Suñer també ha manfiestat que «personalment el que més ens preocupa és que la nostra feina quede en res i que ningú com a partit reivindique políticament el treball, d’eixa feina no s’aprofitarà Compromís, hi ha gent que prefereix partir de zero, nosaltres no ho compartim, així que bon vent i barca nova».

Resposta de Compromís

En un comunicat de Compromís valorant l’anunci de les regidors han afirmat que «ens entristeix la decisió presa per les nostres companyes i companys». No obstant afirmen que al col·lectiu local «tenim un projecte molt clar per al nostre poble. Per a nosaltres, les nostres veïnes i veïns han d’estar sempre i en tot moment en el centre de la nostra labor política. Posem Xàtiva per davant de qualsevol projecte personalista».

A més han volgut insistir en els seus principis afirmant que «som una projecte valencianista, feminista, d’esquerres i ecologista. Treballem per fer de Xàtiva un municipi just, solidari i pròsper. Ens agrada sumar, i no restar, i per això, seguim avant amb un il·lusionant i radicalment democràtic procés de primàries per a triar la millor candidatura a l’alcaldia de Xàtiva».

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí