Les socialistes Rebeca Torró i Xelo Angulo, amb possibilitats d’entrar de diputades al Congrés i a les Corts

0
1623
Xelo Angulo i Rebeca Torró líderen el PSPV de Xàtiva i Ontinyent

Mentre la regidora d’Ontinyent anirà de 6 en la llista a la cambra baixa, la de Xàtiva ho farà de 14 per la llista al parlament valencià

Les secretaries generals locals d’Ontinyent, Rebeca Torró, i de Xàtiva, Xelo Angulo tenen possibilitats d’entrar a de diputades al Congrés a Madrid, i a les Corts a València, en ser incloses en les llistes electorals com a número 6 i de 14 respectivament. Això sí, tot condicionat a uns bons resultats del PSPV el 28 d’abril i també a que els socialistes integren els governs estatal i autonòmic.

Pel que fa a Rebeca Torró, la número 2 de la llista municipal del PSPV a Ontinyent, anirà com a número 6 per la circunscripció de València, lloc que en un principi la situaría lluny de la cambra baixa si es tenen com a referència els últims resultats: 3 diputats, mentre el PP en va obtindre 6, Compromís-Podem 5 i Ciudadanos 2. Però actualment les perspectives electorals del PSOE són majors i sols amb millorar amb un diputat més, i que es mantinga la política de Pedro Sánchez de que els diputats que siguen nomenats per a càrrecs de l’executiu han d’abandonar l’escó -perque la tasca de govern no interferira en la feblesa del grup parlamentari- donarien a Torró l’acta de diputada.

Cal recordar que a la llista aprovada pel comité provincial ha posat com a números 1 i 2 a José Luis Ábalos i a Ana Botella, ministre de Foment i secretaria d’Estat de Seguretat, que són aspirants a mantindre els càrrecs si Sánchez torna a ser elegit president del Govern. Així Torró dependrà de la millora de com a mínim un diputat en els resultats i que Pedro Sánchez puga fer govern tornant a comptar amb Ábalos i Botella.

Pel que fa a Angulo, també número 2 socialisa en la llista municipal de Xàtiva, els llocs estarien més dilatats. Així en 2015 els socialistes van aconseguir 8 escons per la província de València (per 12 el PP, 10 Compromís, 5 Podem i 5 Ciudadanos). Així, comptant amb que els socialistes tornaren a entrar en el govern i deixaren el seu escó perquè repetiren com a consellers Gabriela Bravo i Vicent Soler (números 2 i 3 de la llista), el PSPV encara hauriA de millorar en 4 escons més el seu resultat de fa quatre anys, millora que seria factible però més llunyana.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí