Les sales del Serrano de Gandia s’omplin d’òpera, teatre, dansa i cinema

0
1922
Gandia
Un dels moments de la presentació.

El regidor de cultura, Nahuel González, ha presentat junt amb el director del Teatre Serrano i programador cultural, Joan Fuster, les obres que es representaran durant el primer trimestre d’enguany al Serrano. Òpera, teatre, dansa i cinema seran els protagonistes de la programació que s’iniciarà el 15 de gener amb «La panadera» i acabarà amb «Los secuestradores del Lago Chiemsee» el 25 de març.

Segons ha expressat el regidor de Cultura, el Teatre Serrano s’ha constituït com un espai segur que ha continuat amb la seua activitat malgrat la pandèmia de la COVID-19. «L’Ajuntament de Gandia, amb el suport de la resta de formacions polítiques, ha decidit mantindre la programació cultural en aquests temps difícils que estem vivint perquè és necessària i segura per a la societat», ha afegit. És per això, que es presenten per a aquest primer trimestre de 2022 una varietat de produccions que tenen com a objectiu que la ciutadania es se senta identificada amb la programació.

Segons informen fonts municipals, companyies valencianes, estatals i, sobretot, la participació d’artistes de la ciutat de Gandia formen part de la varietat d’obres –algunes subvencionades pel Pla Platea (Programa Estatal de Circulació d’Espectacles d’Arts Escèniques en Espais de les Entitats Locals) o amb el suport de la Conselleria de Cultura– que ompliran l’escenari del Serrano. «Estic molt content de poder iniciar en el teatre eixe suport als artistes locals que venen reivindicant des de l’inici de la pandèmia com a imprescindible», ha destacat González.

Entre algunes de les representacions anunciades, destaca l’espectacle «Around the world» –subvencionat pel Pla Platea– que connecta la dansa amb l’art urbà i el grafiti, dos elements identificatius de Gandia. A més, l’11 de març torna l’òpera al Serrano amb «Nabucco» de la companyia Opera 2001 que ja va representar «Carmen» el passat 29 d’octubre. «Opera 2001 permet que l’òpera arribe a teatres com el nostre, ja que normalment requereix de grans produccions i de grans escenaris i si no fora per companyies com aquesta no podríem tindre òpera a Gandia», ha destacat Fuster.

Com a novetat enguany, tal com ha explicat el director del Teatre Serrano, s’enceta la programació teatral en la Sala B amb l’espectacle «Vers & Roll» el 18 de febrer a les 20.00 h. «Intentarem que tinga una continuïtat per tal de que la Sala B tinga el protagonisme dels espectacles alternatius», ha agregat. D’aquesta manera, en el segon trimestre es pretén incloure a grups de teatre amateurs de la ciutat dins de la programació oficial del Serrano amb el fi de dignificar un treball que ja porta un temps reivindicant-se a través de Cultura als Barris.

Les entrades per a tots els esdeveniments del Serrano ja es poden adquirir al web instanticket.es o a la Casa de la Cultura i el preu oscil·la entre els 10 i els 30 euros depenent de cada espectacle. El regidor de Cultura ha recomanat especialment la compra de les entrades per l’òpera «Nabucco», ja que es poden esgotar ràpidament al tractar-se d’un dels al·licients més importants de la programació teatral.

Per a vore les notícies més destacades de hui, punxa ací

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí