Les pluges torrencials deixen 128 l/m² a Xàtiva en les últimes hores


0
1162
Imatge d'una actuació dels bombers a Xàtiva.

Els bombers van haver de realitzar rescat de vehicles per inundacions, i també per l’entrada d’aigua a garatges

Les tempestes que han afectat la Comunitat Valenciana durant la passada nit han deixat precipitacions torrencials a Xàtiva, on s’han acumulat 128 litres per metre quadrat (l/m²), així com més de 6.000 llamps i llampecs que s’han vist a desenes de quilòmetres.

Segons els registres de l’Associació Valenciana de Meteorologia (AVAMET), les precipitacions van arribar a acumular 128.2 l/m² a Xàtiva (estació de l’IES Josep Ribera); i
127 l/m² a Alzira (la Casella).

El Consorci Provincial Bombers de València ha tendit que mobilitzar diversos equips durant la nit per vehicles atrapats per l’aigua en la capital de la Costera.

També ha plogut amb intensitat «molt forta, localment torrencial», en altres localitats de la Ribera, la Costanera i la Safor, especialment, en la zona de la Valldigna.

Les tempestes també han deixat multitud de llamps en la Comunitat Valenciana, dels quals un centenar han impactat dins del territori fins a les 2 de la matinada d’aquest dijous, i més de 2.000 han caigut en zones marítimes pròximes, que va ser on hi ha hagut més activitat.

Aemet destaca que comptabilitzant també els llamps intranube que no van arribar a la superfície, s’han comptabilitzat més de 6.000, mentre que els llampecs de la tempesta eren visibles des de desenes de quilòmetres de distància.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here