Les platges de Sagunt ja llueixen la bandera Qualitur de la Generalitat Valenciana i les banderes blaves

0
460
Les banderes de qualitat ja onegen a les platges de Sagunt

El secretari autonòmic de Turisme ha fet lliurament de la bandera Qualitur que certifica l’excel·lència turística de les platges del municipi a l’alcalde i als regidors de Turisme i de Platges

El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha visitat este matí la ciutat per a entregar la bandera Qualitur que concedix la Generalitat Valenciana a les platges que disposen de certificats de qualitat, medi ambient o accessibilitat, és a dir, que oferixen una excel·lència turística amb un valor afegit, no sols per la qualitat del bany. La bandera l’ha rebuda l’alcalde de Sagunt, Darío Moreno; el regidor de Platges, Roberto Rovira, i la regidora de Turisme, Natalia Antonino.

Colomer, ha felicitat l’Ajuntament de Sagunt per tindre la voluntat de sintetitzar l’esforç i no abandonar les mètriques ni les polítiques de la qualitat certificada i insistir en elles. «És molt important no baixar la guàrdia i continuar treballant pel posicionament, ja que el futur pertany a aquelles ciutats turístiques que hagen treballat en la qualitat certificada i en la pròpia arquitectura i definició d’una marca turística on entren atributs i valors de seguretat, ja que esta serà una qüestió que cotitzarà cada vegada més fort i alt, per la qual cosa incorporar la seguretat en període COVID-19 és una qüestió fonamental», ha explicat el secretari autonòmic.

A més, segons ha declarat Colomer enguany serà complicat per al turisme. «Serà un any de transició, de ser realistes, de resistir, on el més important és que el teixit productiu, el món empresarial del turisme, puga resistir i en 2021 tornarem a competir amb la nostra millor versió» ha manifestat. El secretari autonòmic també ha pogut comprovar de primera mà com funciona el servici de dron i, en este sentit, ha recordat que Sagunt és un exemple d’innovació i que amb este servici «s’emet un missatge més de confiança i credibilitat cap als turistes ja que el destí creu en els valors de seguretat».

TAMBIÉN TE PUEDE INTERESAR  Un mort en una col·lisió frontal al port de Sagunt entre un camió i una furgoneta

Per la seua banda, l’alcalde ha agraït la presència del secretari autonòmic i ha recordat que l’aposta de la Generalitat Valenciana per crear eixe producte turístic i, sobretot, per incrementar el valor afegit de la nostra proposta turística «ha sigut determinant per a la nostra ciutat i això es pot veure en el nostre turisme cultural, plans de governança i, hui, a les nostres platges». El primer edil ha manifestat que esta bandera remarca i posa en valor el treball conjunt entre l’Ajuntament i la Generalitat en qüestió de Turisme. «Per part de la Generalitat se’ns van marcar diverses prioritats a l’hora d’oferir el producte turístic durant la desescalada, especialment la de mantindre una comunicació directa amb la ciutadania i emfatitzar els aspectes de seguretat i de mesures bàsiques d’higiene i de sanitat que havíem de prendre i, immediatament, des de l’Ajuntament acceptem eixes línies estratègiques per a implementar tot un pla en la línia de tindre totes eixes parts coordinades», ha explicat l’alcalde.

Sobre el sistema de dron, l’alcalde ha emfatitzat el missatge que «ens distingix a l’hora de poder atraure turisme, així com el servici de recompte d’aforament en temps real, però, sobretot, per posar eixa informació a l’abast de la ciutadania a manera d’exercici de transparència, de comptar i explicar-ho tot perquè la ciutadania veja que les administracions públiques no sols entenen el problema sinó que responen a les seues necessitats».

Moreno ha donat les gràcies, també, a les regidories implicades, especialment Turisme, Policia Local, Platges i SAG «perquè realment gràcies a tot eixe treball conjunt que exercixen tindrem una relativa bona temporada de platges tenint en compte la situació en la qual ens trobem». En este sentit, en l’acte de lliurament de la bandera s’ha presentat el dispositiu que cada any oferix l’Ajuntament per a la temporada, amb efectius de la Policia de Platges, Protecció Civil, Salvament i Socorrisme, l’ambulància o la SAG, entre d’altres.

TAMBIÉN TE PUEDE INTERESAR  La divisió del govern de Sagunt facilita l'autorització de Conselleria d'explotar la pedrera de Lafarge fins 2042

La regidora de Platges i de Policia Local, Natalia Antonino, ha manifestat que l’estiu «es presenta immers en una ciutat viva, una ciutat que compta amb multitud de recursos turístics, tant en l’àmbit patrimonial i gastronòmic com en l’àmbit mediambiental» i ha ressaltat la qualitat turística de les platges del municipi com a reclam per a turistes i visitants. Des del departament de Turisme, ha continuat, «volem animar a la ciutadania al fet que, des de la responsabilitat i des de la prudència, coneguen el nostre municipi perquè tenim diferents alternatives per a tota mena de públic, així com perquè som una ciutat oberta i hospitalària amb els nostres turistes».

Per la seua banda, el regidor de Platges i de la SAG, Roberto Rovira, ha declarat que amb este dispositiu «Sagunt compta amb una plantilla de més de cent persones per a garantir la qualitat, la seguretat i la vigilància de les nostres platges gràcies a l’esforç que es fa des de l’Equip de Govern i l’Ajuntament des de fa molts anys». A més de la bandera de Qualitur, Rovira ha recordat que Sagunt compta amb altres distintius com, per exemple, la Q de qualitat, la Bandera Blava i determinades certificacions ambientals i d’accessibilitat que fan «que tinguem una de les millors platges d’Espanya gràcies, sobretot, al factor humà, és a dir, a eixa plantilla enorme de salvament i socorrisme, a l’empresa pública per la neteja i desinfecció, a la Policia Local i també a la resta de servicis com poden ser les ambulàncies, el servici mèdic i també els punts accessibles i, evidentment, al sector turístic, com l’hostaleria i la restauració que tenim en el nostre passeig marítim i en la resta de les platges de la ciutat».

TAMBIÉN TE PUEDE INTERESAR  Sagunt i Quartell concentren 20 de les 23 morts per coronavirus que s'han produït al Camp de Morvedre

Segons el regidor, «pensem que els esforços que hem fet per a garantir la seguretat, la neteja i desinfecció de les platges fa que tinguem una de les platges preferides per a poder gaudir d’elles amb garantia, així que animem als que sempre han utilitzat les nostres platges, al fet que vinguen però que, evidentment, respecten les normes de seguretat i el distanciament social perquè respectant les normes segur que podran gaudir este estiu de les platges tant del Port de Sagunt com de la resta de la ciutat».​

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here