Les obres del nou IES N. 5 de Sagunt incorporen un nou bloc per a dotar-lo de 6 aules més

0
1756
Imatge de la visita a les obres de l'IES N.5.

Les obres avancen al ritme esperat i s’ha hagut de dur a terme un modificat extra per a ampliar la capacitat del nou institut

L’alcalde de Sagunt, Darío Moreno, i el director general d’Infraestructures Educatives de la Conselleria d’Educació, Cultura i Esports, Víctor García, acompanyats d’altres membres de la Corporació Municipal i de l’empresa constructora DOALCO, han visitat aquest dijous les obres de l’IES N. 5 amb l’objectiu de comprovar l’avanç de la infraestructura. Esta construcció està inclosa en el Pla Edificant de la Generalitat Valenciana i compta amb una inversió pròxima als 10 milions.

Les obres avancen al ritme esperat i s’ha hagut de dur a terme un modificat extra en el qual s’ha afegit un tercer bloc d’una altura, que suposa sis aules més, i que permetrà donar una solució definitiva per a traslladar a l’alumnat de l’ESO i Batxillerat de l’IES Jorge Juan i Eduardo Merello que es convertiran en centres integrats de Formació Professional.

Darío Moreno ha explicat que este és un projecte «imprescindible» per a la ciutat perquè «implica tindre unes infraestructures adequades» per a l’ESO i Batxillerat, així com per «la implicació que té respecte a eixos dos centres integrats de formació professional». A més, ha destacat que «hem anat superant tots els obstacles i hem hagut de fer un modificat d’esta gran obra», que ha implicat que l’empresa, la Conselleria i l’Ajuntament treballen conjuntament per a poder donar una resposta definitiva «a eixa situació que trobàvem, i que tota l’ESO i tot el Batxillerat pogueren eixir tant de Jorge Juan com d’Eduardo Merello i que se centren en la Formació Professional».

Així mateix, Moreno ha indicat que «som una ciutat que està creixent, i que aposta clarament per a ser un referent econòmic i industrial i això ha d’anar acompanyat d’una aposta educativa ferma». A més, ha explicat que un dels principals atractius de la ciutat és el capital humà, «capital humà format i que continuem reciclant i que continuem ampliant coneixements, i ha de ser una aposta de futur, una aposta que és clara per part de la Generalitat i que nosaltres, per part de l’Ajuntament, agraïm perquè ens ajudarà a desplegar tot eixe potencial».

Respecte a la fase de construcció de l’obra, Moreno ha assenyalat que «va a molt bon ritme, esperem que este mateix any puguem acabar definitivament este gran centre i que això ens permeta donar una solució definitiva a tot eixe gran trencaclosques que tenim per a resoldre».

En este sentit, Víctor García ha destacat que les obres «avancen al ritme desitjat en estos temps tan complicats» i que això és una «demostració de l’èxit» del programa Edificant de la Conselleria d’Educació. A més, ha assenyalat que el projecte no sols permet tindre «aules dignes, sinó que també permet planificar d’una manera a mitjà i llarg termini l’ensenyament. No sols és la prova que el Pla Edificant està funcionant, també és una obra de 10 milions d’euros que ocupa més de 250 persones, i que crea economia local i llocs de treball».

García ha explicat que esta se suma a les altres deu actuacions que estan delegades o en fase de delegació conjuntament amb l’Ajuntament, i que sumen un total de 16 milions d’euros. A més, pròximament això possibilitarà que s’incloga la reforma integral del Centre d’FP, que serà la de l’Eduardo Merello i sumarà 6 milions més. És per això que la xifra d’inversió global a Sagunt i Port de Sagunt serà de 22 milions d’euros, «que s’invertiran en els pròxims anys i que generaran més de 600 llocs de treball en estos anys».

D’altra banda, respecte a l’edifici, Víctor García ha explicat que l’institut està preparat perquè es puga construir damunt un mòdul addicional, encara que de moment s’ha construït el necessari i suficient per a traslladar a l’alumnat d’ESO i Batxillerat dels altres centres. En este sentit, Moreno ha argumentat que l’edifici tenia previst un bloc de tres altures i un altre bloc de dos altures, i amb el modificat extra s’ha afegit un tercer bloc d’una altura, que suposa sis aules més, i que permetrà donar una solució definitiva a la part d’ESO i de Batxillerat de l’alumnat de l’IES Jorge Juan i Eduardo Merello.

En este sentit, Darío Moreno ha assenyalat que «estem en un moment en el qual hi ha un número molt alt d’alumnat, tant en l’IES Eduardo Merello com en l’IES Jorge Juan, però la perspectiva és que a poc a poc es reduïsca conjuntament amb el desembosse que suposarà l’IES Canet i ja arribem en dos anys a una situació en la qual a través d’esta infraestructura puguem absorbir el Batxillerat i l’ESO». És per això que ha explicat que de moment l’alumnat de batxillerat es quedarà en l’IES Jorge Juan durant un o dos anys, sempre segons els càlculs inicials; «si després, d’acord amb la planificació educativa, veiem que sí que cabera, faríem una transició més ràpida, però volem ser conservadors i no generar expectatives que no puguem complir».

A la visita també han assistit el regidor de Contractació, Javier Raro; el regidor d’Educació, José Manuel Tarazona; i el regidor de l’Equip de Govern, Quico Fernández. La gestió de l’expedient de les obres l’està executant el departament de Contractació, que també ha organitzat la visita.

En este sentit, Javier Raro ha explicat que és «gratificant comprovar que esta inversió es va duent a terme gràcies al treball dels tècnics municipals i gràcies a la Generalitat Valenciana, que a través del programa Edificant l’està finançant». Raro ha detallat que des del departament de Contractació, esta és una de les tres actuacions que tenen en marxa dins del Pla Edificant, i «ja estem preparant les pròximes, que esperem que en els pròxims anys continuen millorant i beneficiant a la comunitat educativa».

Tarazona ha indicat que «estem demostrant amb fets, les propostes que des de fa molts anys tant el Consell Escolar Municipal, com la comunitat educativa han demanat i reivindicat. L’IES N 5 ja està sent una realitat, queda l’última espenta que permetrà tindre uns perfils en els dos Centres Integrats de Formació Professional d’alta qualificació. L’eina més potent per la pau i la convivència és l’educació, i nosaltres treballem en eixa direcció. Sens dubte com a Ciutat Educadora».

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí