Les obres de regeneració de la plaça de la Ribera d’Alzira incrementaran la seua inversió gràcies als fons europeus

0
1788
Diego Gómez i Héctor Illueca.

El vicepresident segon, Héctor Illueca, es reuneix amb l’alcalde i anuncia que les obres de la plaça de la Ribera es licitaran en el primer trimestre de 2022

El vicepresident segon i conseller d’Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, Héctor Illueca, ha anunciat que les obres de regeneració d’elements comuns i urbanització del grup d’habitatge públic de la plaça La Ribera previst per la Conselleria incrementarà la seua inversió gràcies a l’arribada dels fons europeus.

Així ho ha assegurat en una reunió que ha mantingut amb l’alcalde d’Alzira, Diego Gómez, en la qual s’ha fet un repàs a les actuacions que la Generalitat preveu en aquest municipi en matèria d’habitatge. En ella ha estat acompanyat per la directora general d’Innovació Ecològica en la Construcció, Nuria Matarredona.

Illueca ha destacat que la intervenció prevista en la plaça de la Ribera «és important, però ara encara serà més perquè hem adaptat aquest projecte a l’arribada dels fons europeus, incorporant actuacions de millora d’eficiència energètica dels edificis per a arribar a un inversió total de més de dos milions d’euros». Així mateix, ha assenyalat que espera que aqueix projecte «prompte siga una realitat i les polítiques públiques es convertisquen en millores efectives per a la ciutadania».

Segons ha explicat, inicialment aquesta actuació comptava amb un pressupost estimat d’1.452.000 euros i ara s’incrementaran en més de mig milió d’euros. Amb aquestes modificacions, la previsió és licitar les obres en el primer trimestre de 2022.

Les actuacions previstes inclouen la demolició del bloc 2, amb un total de 25 d’habitatges, declarat en ruïna. Això permetrà una major obertura de l’espai i una millor integració urbana del grup. A més, s’adequaran els vestíbuls i elements comuns, així com les instal·lacions dels subministraments. També es repararan façanes i cobertes, i es renovarà la xarxa de sanejament. Els treballs també inclouran la millora de l’accessibilitat, l’enllumenat i la reparació dels habitatges buits recuperats en el grup.

Illueca ha destacat l’esforç que des del Consell s’està fent per augmentar i dignificar el parc públic d’habitatge. Des de juliol de 2015, la Generalitat ha invertit un total de 425.000 euros en actuacions de millora i reparacions del parc públic d’Alzira. A més, ha adquirit nou habitatges per un import de 927.625 euros.

Concurs European 16

En la trobada, el vicepresident i l’alcalde també han tractat la seua col·laboració en el Concurs Internacional Europan 16, un certamen biennal d’idees que posa en contacte als responsables d’interessants reptes territorials amb joves professionals àvids de proporcionar solucions innovadores.

Illueca ha destacat les idees innovadores que participen en European i que «combinen perspectives que tenen a veure amb l’habitatge social i amb la transició ecològica i la innovació en la construcció, un dels grans eixos de la Vicepresidència Segona».

Aquest protocol, signat el 21 de setembre, tindrà vigència fins que es done per finalitzada l’edició del concurs, prorrogant-se tàcitament per períodes anuals fins a un màxim de 4 anys.

En aquesta edició, la Generalitat participa amb la proposta de regeneració del Torretxó Baix presentada per Alzira després de ser la seleccionada, per primera vegada, per un tribunal interinstitucional i, posteriorment ratificada pel Comité Nacional de Europan España. El pròxim 2 de desembre es coneixeran els projectes guanyadors.

L’alcalde d’Alzira ha agraït la «col·laboració i sensibilitat» del vicepresident amb la ciutat i per apostar per un projecte que pretén «vehiculitzar la construcció i la possibilitat d’incardinar aqueix projecte dins de la rehabilitació estructural que s’ha de fer en el Torretxó, i poder cosir la ciutat i connectar aqueixa part amb la Alquerieta».

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí