Les obres de reforma i ampliació de l’IES Ausiàs March de Gandia s’iniciaran a finals d’any

0
497
Gandia
Un dels moments de l'anunci.

L’alcaldessa de Gandia, Diana Morant; acompanyada del vice-alcalde i regidor delegat d’Urbanisme, Josep Alandete; la regidora delegada de Polítiques Educatives, Carmen Fuster; i la directora de l’IES Ausiàs March, Amparo Bataller; ha anunciat que ja s’ha procedit a l’obertura d’ofertes per al projecte d’ampliació i reforma de l’IES Ausiàs March, on s’han presentat un total de 8 empreses.

El termini de presentació de pliques per a l’adjudicació de l’obra va finalitzar el passat dilluns, 15 de juny. Així, l’adjudicació està prevista per al pròxim mes de setembre, amb la qual cosa l’inici de les obres serà a finals d’any. Amb una execució de 2 anys (24 mesos a partir de l’acta de replanteig), les obres d’ampliació i reforma de l’institut està previst que acaben a finals de l’any 2022, amb la qual cosa l’alumne podria tornar al centre per al curs que arrancarà en 2023.

Mentre hi duren els treballs, els 600 alumnes del centre utilitzaran 30 aules prefabricades en una parcel·la pública ubicada al costat del Museu Faller, on ja van estar els alumnes del CEIP Sant Francesc de Borja. El terreny ja disposa amb algunes de les connexions necessàries.

Durant l’estat d’alarma la Junta de Govern Local ja va aprovar el passat l’expedient relatiu al contracte d’obres consistent en l’execució del projecte bàsic i d’execució per a l’ampliació de l’IES Ausiàs March, dins del Pla Edificant. Així, es va aprovar el projecte d’obra, així com el plec de clàusules administratives particulars per un valor de 8.019.072 euros (IVA inclòs), quasi una tercer part del Pla Edificant.

L’alcaldessa ha recordat que “en plena pandèmia no s’ha parat per tindre a punt tot el procediment. En aquests moments cal invertir des de les administracions públiques i apostar pels nostres sectors productius. La ciutat mai ha de parar d’invertir en la societat. L’única eixida per a esta crisi és mantindre inversions tan importants com la de l’IES Ausiàs March. Per això, l’Ajuntament haurà de ser el motor que reactive l’economia a través d’inversió en obra pública, amb l’objectiu de crear ocupació local i propiciar la recuperació del teixit productiu de la ciutat”.

El vice-alcalde ha explicat els detalls tècnics del projecte. «Així, es reformarà l’edifici de major antiguitat, que dóna al passeig de les Germanies i a l’avinguda República Argentina. Es demolirà la part més recent i s’hi construirà un nou aulari de planta baixa en parcel·la contigua (solar adquirit per este Ajuntament per 5 milions d’euros i cedit a la Conselleria). Tindrà una composició de tipus claustral, amb 4 aules entorn del pati central. El centre disposarà de 16 unitats d’ESO, 8 de Batxillerat i 2 aules de FP Bàsica».

Per la seua banda, la responsable d’Educació ha recordat que s’estan acomplint les previsions i els compromisos adquirits, tot i l’aturada forçosa per la COVID-19. Així, les actuacions de les 13 delegacions de competències de la Conselleria d’Educació dins el Pla Edificant estan en marxa. “Per tal de garantir unes aules i espais d’aprenentatge actualitzats i adaptats a les noves necessitats de formació. L’educació és una prioritat per al govern, perquè és un factor clau per tal de continuar avançant. I en aquest procés de millora de l’educació pública el Pla Edificant és un punt de partida important, perquè hi ha una relació directa entre els espais adequats i els resultats acadèmics de l’alumnat”.

Per a vore les notícies més destacades de hui, punxa ací

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here