Les obres a l’estació de Sagunt interrompen quatre mesos l’AVE entre València i Castelló

0
4184
Trens a l'estació de Sagunt.

L’actuació permetrà ampliar la capacitat de la infraestructura per a acollir un major nombre de trens de viatgers, tant en ample estàndard com en ample convencional

Adif Alta Velocitat (Adif AV) escometrà una nova fase de les obres d’implantació de l’ample mixt (incorporant un tercer carril) en el feix de vies de l’estació de Sagunt, la qual cosa suposarà la suspensió de l’Alta Velocitat entre València i Castelló del 9 de juliol al 15 d’octubre.

L’actuació permetrà ampliar la capacitat de la infraestructura per a acollir un major nombre de trens de viatgers, tant en ample estàndard (1.435 mm) com en ample convencional (1.668 mm), ha indicat l’administradora en un comunicat.

A més, en un futur pròxim, farà possible el trànsit de mercaderies en ample estàndard des de o cap a Europa. L’estació de Sagunt és un punt clau en el tram València-Castelló del Corredor Mediterrani, on Adif AV treballa per a implantar l’ample mixt en la totalitat del recorregut -en la segona de les seues vies generals- i altres vies d’estacionament.

Amb aquesta actuació, l’estació -capçalera de la línia que enllaça amb el Port i del Corredor Cantàbric-Mediterrani (línia Sagunt-Teruel- Zaragoza)- passarà a disposar de 5 vies en ample mixt i les 2 vies d’ample convencional de connexió amb la línia Terol-Saragossa.

Les actuacions més significatives consistiran en la substitució de 25 desviaments o canvis d’agulles (desviaments per a establir la direcció que han de prendre els trens) per altres mixtos, aptes per a tots dos amples de via (estàndard i convencional) i enllaç amb els dispositius del mateix tipus ja instal·lats en actuacions anteriors.

Així mateix, es col·locaran 2.400 travesses compatibles amb el tercer carril, s’adaptaran i ampliaran les vies 4 i 6 de l’estació per a l’estacionament de trens de 750 m de longitud, s’adequarà la catenària, es modificarà l’enclavament (dispositiu que permet establir les rutes dels trens que passen per l’estació) i s’instal·larà un nou programari per a la gestió dels diferents equipaments de seguretat i senyalització.

Incidència en el trànsit i plans alternatius

Les actuacions es desenvoluparan durant un període estimat de 10 mesos i s’estan executant per fases i, principalment, en horari nocturn i caps de setmana, amb la finalitat de minimitzar les afectacions al trànsit de trens.

Amb la finalitat d’avançar amb rapidesa i per a atendre algunes labors de manteniment, no obstant això, es farà necessari suspendre la circulació de l’alta velocitat València-Castelló entre el 9 de juliol i el 15 d’octubre; un període amb menor trànsit en Rodalia

Renfe ha establit un Pla Alternatiu de Transport per carretera per als viatgers dels trens AVE València-Castelló, que es realitzaran per carretera, mentre que el trajecte València-Madrid es continuarà prestant en AVE.

L’AVE amb eixida de Madrid a les 9.40h finalitzarà en l’estació de València Joaquín Sorolla i els viatgers amb destinació Castelló es desplaçaran per carretera en un autobús amb eixida de Joaquín Sorolla a les 11.40.

L’AVE amb eixida de Madrid a les 19:40h, finalitzarà igualment a València J. Sorolla, amb eixida des d’aquesta estació cap a Castelló a les 21.45 amb autobús. L’hora d’arribada a destinació en tots dos casos s’incrementarà en 30 minuts.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí