Les mesures per al compliment del confinament de Benigànim: mig centenar d’agents i carreteres i camins tallats

0
1723
Un dels accessos a la localitat de Benigànim.

La consellera Gabriela Bravo recorda que s’han tallat 3 carreteres d’accés a la localitat i que altres 5 camins comarcals romanen tancats

La Generalitat ha explicat quin és el dispositiu que s’ha posat en marxa per tal d’assegurar que es complisca el confinament a Benigànim, que estarà confinada durant 14 dies després de l’increment de positius de Covid-19 entre els seus veïns

La consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo, ha detallat l’operatiu que s’ha desplegat en el municipi de la Vall d’Albaida després de la reunió de seguiment mantinguda aquest dimarts, en la qual ha participat, al costat del subdelegat del Govern en la Comunitat Valenciana, Rafael Rubio, l’alcaldessa de Benigànim, Amparo Canals, i representants de les forces de seguretat de l’Estat.

La titular de Justícia ha assenyalat que des d’aquest dilluns a les 16.00 hores hi ha operatiu un dispositiu en el qual participen diàriament mig centenar d’agents, que controlen els accessos a la població i el compliment de les mesures adoptades per a fer front a la propagació de la COVID-19.

Els 11 d’agents de la Policia Local de Benigànim s’encarregaran de les necessitats dels veïns i veïnes i de les incidències que puguen produir-se dins del municipi.

Per part seua, els 12 agents de la Unitat Adscrita de la Policia Nacional a la Generalitat Valenciana seran els responsables de supervisar que els establiments públics que contempla la resolució de Sanitat romanen tancats, així com del control de passatgers en la parada d’autobús i en l’estació de Renfe.

La Guàrdia Civil és l’encarregada de mantindre els punts de control permanent en les entrades i eixides de la localitat i de vigilar els camins alternatius que donen accés a Benigànim.

Per a aquestes tasques, la Guàrdia Civil ha desplegat 24 agents al dia per a controlar que totes les persones que accedeixen al municipi el fan amb una causa justificada. L’accés a la localitat s’efectua per l’encreuament de les carreteres CV-610 i CV-611 i també a través del punt de control establit en el punt quilomètric 05,50 la carretera CV-611.

Carreteres tallades

En la reunió també s’ha informat de les vies d’accés que romanen tallades actualment per a fer efectiu l’aïllament perimetral de Benigànim. Es tracta de les següents carreteres:

– CV-612 en el punt quilomètric 07,763, enfront del complex de la Confederació Hidrogràfica del Xúquer.
– CV-621 en el punt quilomètric 01,380, en el límit del terme municipal de Quatretonda.
– CV-611 en el punt quilomètric 05,500, en el límit del terme municipal de La Pobla del Duc.

També romanen tallats cinc camins que donen accés al municipi:

– CV-610 en el punt quilomètric 07,400. Accés al camí Ermita del Carme.
– CV-610 en el punt quilomètric 08,00. Accés al camí en el marge dret en direcció a Quatretonda.
– CV-610 en el punt quilomètric 09,800. Accés al camí Torrella en direcció Benigànim en el marge dret en direcció a Quatretonda.
– CV-610 en l’accés al camí Font del Xicot: Àrea de descans en el marge dret en direcció a Quatretonda.
– Camí del Barranc de Benigànim, en el límit amb Quatretonda.

Reforç de les mesures d’higiene

En la trobada, la consellera ha traslladat a l’alcaldessa de Benigànim que la Generalitat, a través de la Societat Valenciana de Gestió Integral de les Emergències, mobilitzarà una unitat de Bombers Forestals de la Generalitat perquè duguen a terme tasques de desinfecció en els espais públics i vials del municipi de la Vall d’Albaida.

Bravo també ha destacat el «comportament exemplar» i la «corresponsabilitat» que durant aquestes primeres hores de confinament han demostrat els habitants de Benigànim.

La consellera ha reconegut que les mesures sanitàries i de seguretat aplicades en el municipi poden implicar algun tipus de molèsties per a la població però ha demanat comprensió als veïns i veïnes perquè es tracta de restriccions necessàries per a «salvaguardar la salut i el benestar general de tota la ciutadania».

La titular de Justícia i Interior ha explicat que es continuaran mantenint trobades periòdiques amb totes les administracions implicades per a coordinar les mesures adoptades amb motiu del confinament, així com, per a donar resposta a les futures necessitats que puga plantejar la localitat de Benigànim.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí