Les mascletaes a Alzira tornen a ser aèries

0
1549
Mascletà aèria

El treball dut a terme per tècnics de Conselleria i Ajuntament, així com les reunions mantingudes amb el consistori aconseguixen alçar el veto a la prohibició, per mig d’una sèrie de modificacions del reglament Forestal

El Consell de la Generalitat Valenciana ha aprovat les modificacions del reglament de la Llei 3/1993, de 9 de desembre, Forestal de la Comunitat Valenciana, y per el que s’aproven les normes de seguretat en prevenció d’incendis forestals a observar en l’ús festiu-recreatiu del foc en sol forestal, limítrof o amb una proximitat inferior a 500 metres de terreny forestal.

“Amb esta aprovació podem felicitar-nos tots els amants de la pólvora, ja que es podran tornar a disparar mascletaes aèries les pròximes Falles a la plaça del Regne”, ha manifestat, Isabel Aguilar, vicealcaldessa i regidora de Festes.

Ha sigut una espera més llarga del desitjable, moltes visites a la Conselleria, moltes reunions entre tècnics, tant de Conselleria com de l’Ajuntament, però tot eixe esforç i treball es veu ara compensat amb la resolució que posa fi a la prohibició de disparar foc aeri a la plaça del Regne.

Un dels requisits que hi haurà que complir és que ‘l’autoritat competent alçarà acta de comprovació on s’explicite el tipus d’inspecció realitzada i els fets contrastats, certificant que no existix risg d’incendi. L’acta s’enviarà a la Direcció Territorial de la Conselleria amb competències en prevenció d’incendis forestals’.

Aguilar s’ha posat en contacte amb el president de la Junta Local Fallera, Jaume Bohigues, per tal de comunicar-li la bona notícia. “El concurs de mascletaes de les Falles d’Alzira tornarà a tindre tots els elements propis d’una bona mascletà, ja que a partir d’ara es podrà utilitzar el foc aeri”.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here