Les llicències d’obra major creixen quasi un 20% a Ontinyent durant 2020 tot i la crisi de la pandèmia

  0
  1381
  L'ajuda primarà barris com el de la Vila d'Ontinyent.

  Joan Sanchis i Natàlia Enguix destaquen la importància del treball fet per no interrompre les tramitacions i la bona resposta als incentius municipals

  L’Ajuntament d’Ontinyent ha incrementa un 18’8% les llicències d’obres majors concedides en 2020 respecte a l’any anterior, tot i la situació viscuda amb la crisi de la COVID-19. El regidor de Territori, Joan Sanchis, i la regidora d’Hisenda, Natàlia Enguix, valoraven la dada com a «molt positiva, sobretot perquè aquest és el tipus d’obra que comporta més despesa i també el que genera més activitat econòmica», destacaven.

  En concret, en 2020 van estar concedides 139 d’estes llicències, que s’atorguen per a efectuar obres de nova planta, d’ampliació en superfície, volum o altura d’edificacions existents, o rehabilitació integral d’edificis, front a les 117 de l’any anterior. Esta xifra, a més a més, iguala la màxima assolida des de l’esclat de la crisi de 2008, que va ser també de 139 en l’any 2017. Sanchis i Enguix han destacat la importància «del treball fet des de l’Ajuntament per no interrompre les tramitacions tot i les circumstàncies viscudes, amb fòrmules com el teletreball i el foment de l’ús de l’administració electrònica». Igualment posaven de relleu «la bona resposta als incentius que el Govern d’Ontinyent ha seguit oferint a les empreses als diferents àmbits, que en aquest manté accions específiques com la bonificació al 95% de l’impost de construcció o els plans de Rehabilitació d’Immobles, entre d’altres”, manifestaven.

  Les llicències obra menor (aquelles que, per raó de la seua senzillesa tècnica i escassa entitat constructiva i econòmica, poden ser considerades com a tals) han baixat de les 581 de 2019 a les 462 de 2020, una xifra que amb tot es manté en la línia de les registrades entre 2016 i 2017, i que també es valora «de forma molt positiva, i més tenint en compte les circumstàncies viscudes».

  DEJA UNA RESPUESTA

  Por favor ingrese su comentario!
  Por favor ingrese su nombre aquí