Les inversions de la Generalitat a Algemesí suposaran un afegit del 30% del pressupost municipal de 2021

0
2899
Centre de Salut d'Algemesí.

Els comptes per al pròxim exercici preveuen nous equipaments d’educació i sanitat, millores en la xarxa d’agastiment d’aigües i la piscina municipal d’estiu

Els pressupostos de la Generalitat per a 2021 recullen una inversió directa a Algemesí de 7,3 milions d’euros en partides que tenen nom i cognoms. La quantitat representa un afegit d’un 30% del pressupost de l’Ajuntament per a 2021, que superarà els 24 milions d’euros.

La partida més voluminosa correspon a la Conselleria d’Educació i ascendeix a 4.011.070 euros en el programa Edificant. La construcció del nou centre d’Educació Especial Alberto Tortajada, que se situarà en els terrenys de l’antic escorxador i que serà d’àmbit comarcal, té assignada una quantia de 2.669.497 euros. El projecte ja s’ha licitat i s’espera que les obres arranquen a principis de 2021. També estan previstes reformes i ampliacions en l’Institut d’Ensenyament Secundari Bernat Guinovart amb un pressupost de 529.745 euros i en el Col·legi d’Educació Infantil i Primària Salvador Andrés per un total de 811.828 euros. La Conselleria d’Educació consigna els fons però la gestió administrativa dels projectes i obres correspon als tècnics de l’Ajuntament.

Les obres de reforma i ampliació del Centre de Salut de la plaça de la Ribera tenen assignats 2.085.000 euros en el pressupost d’inversions de la Conselleria de Sanitat. Les obres les gestionarà la direcció general d’Assistència Sanitària i tenen previst un termini d’execució de dos anys. Al llarg de 2021 està prevista la inversió de 1,5 milions d’euros per a l’ampliació del centre sobre la parcel·la de propietat municipal al costat de l’edifici. Les obres s’acabaran al llarg de 2022 amb la inversió dels restants 585.000 euros per a condicionar les instal·lacions actuals.

La tercera partida per importància es destina a obres de millora en la xarxa d’abastiment d’aigua potable en el nucli urbà, amb un una assignació d’1.055.000 euros, que estan consignats en el capítol d’inversions reals de la Conselleria d’Agricultura, Emergència Climàtica i Transició Ecològica. Les obres les gestionarà la direcció general de l’Aigua. Al llarg de 2021 està previst l’inici dels treballs amb un pressupost de 252.000 euros. Les obres finalitzaran en 2022 amb la inversió dels restants 803.000 euros.

La quarta partida ascendeix a 200.000 euros i està recollida en la partida de Despeses Diverses. Es tracta d’una concessió directa a l’Ajuntament d’Algemesí com una contribució de la Generalitat a les obres de construcció de la piscina municipal descoberta en el poliesportiu municipal. Les obres les gestionarà l’Ajuntament que té prevista una inversió total de 1,8 milions d’euros per a acabar la piscina en dos anys.

L’alcaldessa Marta Trenzano ha celebrat el canvi de paradigma que suposen els pressupostos: “Estem veient com l’Educació i la Sanitat són absolutament prioritàries per al Consell de la Generalitat i no sols ho demostren amb paraules, sinó també amb fets, quatre milions per a millorar el nostre equipament educatiu i altres dos per a l’equipament sanitari. Lluny han quedat els anys de la privatització de la Sanitat i de l’abandó de l’Educació”. Trenzano ha recordat que les obres de ampliació i reforma del Centre de Salut “estaven previstes des de fa anys però li corresponia executar-les a l’empresa Ribera Salud, ara que s’ha revertit la concessió del servei d’atenció primària en el departament de la Ribera per fi es faran realitat”.

També ha expressat especial satisfacció per la contribució de la Generalitat a les obres de la piscina municipal. “L’assignació per a les obres de la piscina en el capítol de Despeses Diverses és una clara prova del tarannà municipalista del govern del Botànic”, ha conclòs Trenzano.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí