Les estafes per internet augmenten un 18% a Ontinyent com a conseqüència del confinament

0
511
Junta de Seguretat d'Ontinyent.

La Junta Local de Seguretat analitza els efectes de la pandèmia als diferents tipus de delictes i faltes en la ciutat

Les denúncies per estafes a internet han augmentat un 18% al que portem d’any a Ontinyent, degut a un increment de casos principalment durant els mesos de confinament. És una de les dades més destacades de les exposades a la Junta Local de Seguretat que presidia hui l’Alcalde de la ciutat, Jorge Rodríguez, i al qual el primer edil, diversos regidors i representants de les forces i cosos de Seguretat analitzaven entre altres coses els efectes de la pandèmia als diferents tipus de delictes i faltes comesos en la ciutat.

Al cas de les denúncies per estafa, s’exposava la situació de vulnerabilitat de nombroses persones que habitualment no fan compres per internet i que les van fer durant aquesta etapa, amb una casuística diversa que inclou el cobrament de serveis indeguts, la no execució d’aquestos o la no correspondència entre el producte pagat i l’obtingut, entre d’altres.

L’impacte del confinament als delictes ha estat positiu, ja que segons dades de la Policia Nacional estos s’han reduit en un 50% al casc urbà, al que s’ha d’afegir que la guàrdia civil també ha constatat un descens del 53% als robatoris en vivendes al disseminat, tot degut a una major presencia dels propietaris als seus domicilis i habitatges, i també a la restricció de moviments. La Policia Local també constatava un descens del 65% de les actuacions relacionades amb la seguretat ciutadana. Les intervencions de la Policia Local relacionades amb el trànsit rodar també han baixat en un 50%, el mateix descens dels accidents, tant amb ferits com sense ferits, descensos vinculats a la reducció dels desplaçaments.

TAMBIÉN TE PUEDE INTERESAR  La Pobla del Duc tindrà una nova depuradora que reutilitzarà aigua per a usos agrícoles

No ha hagut descens als casos de violencia de gènere, que es mantenen. La regidoria d’Igualtat explicava en aquest punt que es convocarà pròximament la Comissió Tècnica de Seguiment, integrada pel cap de la unitat de la violència sobre la dona de la Subdelegació del Govern, un representat

de cada cos de seguretat i l’Alcalde i la persona amb qui delegue, per tal de determinar actuacions i conèixer el desenvolupament de les ordres de protecció actives.

Segons l’informe policial exposat a la Junta, l’alçament d’actes per qüestions vinculades al Covid-19 i l’incompliment dels decrets i normativa vigent ha superat ja les 500: 368 denuncies durant l’estat d’alarma a través de la Subdelegació de Govern, i 211 davant la Conselleria de Sanitat en l’etapa posterior. Jorge Rodríguez destacava la importància de mantenir el bon nivell de coordinació i treball conjunt entre les administracions, cossos i forces de seguretat, una coordinació que és clau per a obtenir les millors xifres possibles en esta matèria independentment de la situació en que ens trobem amb la pandèmia”, assenyalava.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here