Les Corts trien amb els vots en solitari del PP les llistes dels consellers de Caixa Ontinyent

0
650
Caixa Ontinyent
L'elecció dels consellers plasma la tensió política

El ple de les Corts Valencianes han triat este matí de dijous amb els vots en solitari del PP els consellers generals representants de la Generalitat Valenciana a les assemblees generals de Caixa Ontinyent i Bancaixa. El PSPV no ha participat en la votació ni presentació de candidatures. D’esta forma s’ha escollit amb 48 vots del PP la candidatura per a la caixa valldalbaidina encapçalada per Antonio Carbonell, mentre que la llista de Compromís, liderada per Maria Teresa Espí, va obtindre quatre vots. També es van registrar dos vots en blanc.

El llistat dels represnetants titulars de Caixa Ontinyent inclouen a Antonio Bonet Tatay, Vicente Casp Vanaclocha, Carmen Aznar Lucea, José Moscardó Penadés, Miguel Francisco Alonso Iborra, Rafael Serrano Gutiérrez, Amadeo Martí Bernabeu, Rafael Soriano Cabanes i José Luis Climent Malpartida. Els suplents són José Antonio Giner Perelló, Rafael Penadés Cerdá, Lucía Bataller Mira, Sara Cocera Tormo, Francisco Vidal Cerdá, María Amparo Serra Pitarch, Víctor Climent Ferri, José Iborra Bou i Purificación Sanchis Soler.

L’anterior portaveu del PP a les Corts, Rafael Maluenda, va indicar la setmana passada que en la sessió plenària de hui dijous es presentarien les candidatures als càrrecs de consellers per Caixa Ontinyent (9) i Bancaixa (25), i va explicar que la negociació d’estos llocs amb l’oposició passava per la creació de la Comissió d’Investigació parlamentària sobre els comptes dels partits.

Els socialistes no van presentar cap candidat a l’elecció de consellers de Bancaixa, “per no donar una imatge de normalitat que no existeix”, segons vaavançar el portaveu del PSPV, Ángel Luna, i tampoc van votar en este punt el ple perquè en el PP “no han acceptat cap tipus” de proposta per part de l’oposició, va lamentar.

La portaveu de Compromís, Mònica Oltra, va expressar la portesta per l’aplicació d’este sistema de votació que, al seu judici, vulnera el dret de participar i va reclamar un sistema d’escrutini proporcional a la llei d’Hont.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here