Les corregudes de Joies omplin Pinedo de tradició i festa

0
1814

Un any més es cel·lebraren a la Creu de la Conca les corregudes de joies, a la que va assistir ahir, en la darrera jornada, l’alcaldesa en funcions, Sandra Gómez

Fotos: Javier Furió.- Una tradició de quasi 150 anys, les corregudes de joies, organitzades per l’Associació Corregudes de Joies i Sant Antoni Abad de Pinedo, troben el seu oritgen en la desapareguda horta sud de la ciutat de València, espai ocupat ara pel nou llit del riu Túria gràcies al Plan Sud.

És curiós vore cóm la monumental obra que va canviar l’aspecte de la ciutat per sempre, va ser per als veïns de Pinedo i altres pobles del sud de València sinònim de la ferida mortal a la seua part de l’horta de la ciutat. «Durant aquells anys, més de deu, no n’hi havia ganes de fer corregudes ni festes», contava el ‘Tio Pep’ qui, entre correguda i correguda, ens va transportar a moments de l’història d’aquesta bonica tradició.

Les corregudes de joies consisteixen en competicions de velocitat entre jinets montats a cavalls ‘a pel’, és a dir, sense montura ni arreus, amb un mocador de seda com a premi, al que es denomina ‘joia’-d’ací vé la denominació de l’esdeveniment-.

I així, una tradició que es manté viva a Pinedo, que les cel·lebra al marc de la seua Festa Grossa, continua congregant a la platja coneguda com la Creu de la Conca a centernars de valencians desafiant a les altes temperatures que s’estàn registrant al nostre litoral.

Ahir es va cel·lebrar la darrera jonada de les corregudes de joies, i va assistir l’alcaldesa en funcions, Sandra Gómez, així com també la regidora popular Lourdes Bernal i el diputat popular Vicent Betoret.

Una magnífica tradició, una altra peça fonamental del nostre tresor cultural, que deixa imatgens meravelloses.

Per a vore les notícies destacades del dia, fes clic ací.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí