Les comissions falleres reberen les primeres cartes d’adhesió a la campanya ‘Per unes Falles Sostenibles’

0
795

El delegat de Cultura Festiva, Pere Fuset, va assistir a la presentació del Pacte per la Sostenibilitat de les Falles

“Les Falles són un element social, cultural i econòmic de primer ordre, i també ho poden ser per a difondre valors com la solidaritat o, com en este cas, la sostenibilitat”. El regidor de Cultura Festiva, Pere Fuset, ha subratllat la importància de les comissions falleres en l’adopció i promoció d’actituds de respecte i protecció de l’entorn, que és l’objectiu de l’anomenat Pacte per la Sostenibilitat de les Falles, que es presenta esta vesprada.

El regidor i president de la Junta Central Fallera, Pere Fuset, participava ahir de vesprada en l’acte de presentació de la campanya, que va tindre lloc en la seu del MuVIM (Museu Valencià de la Il·lustració i la Modernitat), amb l’objectiu, va assenyalar, “d’implicar les comissions falleres de València en bons hàbits com ara la reducció dels residus, la reutilització i el reciclatge”. L’acte comptà també amb la presència de la Fallera Major de València 2019, Marina Civera Moreno.

La iniciativa correspon a l’Àrea de Medi Ambient de la Diputació de València, junt amb l’Ajuntament i la Generalitat, en el marc del projecte ‘Per unes Falles sostenibles’. De fet, durant la presentació es projectà l’audiovisual titulat precisament ‘Per unes Falles sostenibles’, que té com a objectiu conscienciar al món faller sobre la sostenibilitat dels casals al llarg de l’any.

Així mateix, s’entregaren les primeres cartes d’adhesió a la campanya a les comissions falleres que ja s’han compromés amb ella. L’objectiu d’esta acció conjunta és, han subratllat els seus promotors, “que el món faller prenga consciència del seu paper com a actor fonamentals i necessari per a l’avanç de la sostenibilitat en la festa”. La finalitat és complir amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de l’Agenda 2030 de les Nacions Unides.

TAMBIÉN TE PUEDE INTERESAR  El Poblado de las Jaimas atrae a gran cantidad de familias en su primer día en la plaza exterior de Bioparc València

A més del regidor de Cultura Festiva i president de la Junta Central Fallera, Pere Fuset, l’acte comptà amb la participació de la directora general de Prevenció d’Incendis Forestals, Delia Álvarez, i el diputat de l’Àrea Provincial de Medi Ambient, Josep Vicent Bort.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here