Les brigades d’Imelsa acaben el condicionament del barranc del riu de Sellent a Bolbait

0
884
Barranc del a Bolbait
Barranc del riu Sellent a Bolbait

Les brigades forestals d’Impuls Econòmic Local (Imelsa) de la Diputació de València acabaran en els pròxims dies el condicionament del barranc del riu de Sellent al pas pel terme municipal de Bolbait.

Des del començament dels treballs, les brigades forestals han intervingut en un àrea de 12.500 metres quadrats i 585 metres lineals amb una amplària mitjana de 21 m: han desbrossat la vegetació invasora i obstructiva i han fet treballs de silvicultura i condicionament general.

Segons el gerent d’Imelsa Víctor Sahuquillo destaca que «la comunicació constant entre Impuls Econòmic Local i la Confederació Hidrogràfica del Xúquer, com a organisme competent en llits de rius, perquè els treballs de condicionament complisquen amb totes les garanties mediambientals». En aquest sentit, cal destacar que la intervenció a Bolbait es troba dins de l’àmbit de la Xarxa Natura 2000 i s’han respectat les espècies d’arbres i arbustos autòctones, tant de ribera com de muntanya mediterrània, en les faenes de desbrossament i esporgada.

L’alcaldessa de Bolbait, Carolina Mas, s’ha mostrat «molt satisfeta amb el treball de les brigades, que era molt necessari per a la nostra població». L’alcaldessa ha dit que «la zona és molt transitada, sobretot els dies de Setmana Santa, tant pels veïns de Bolbait com per visitants d’altres pobles, i per això s’havia convertit en una actuació prioritària per a nosaltres».

Màquines pioneres a Espanya

Imelsa compta amb un Àrea de Regeneració de Zones Verdes, de la qual depenen les brigades verdes especialitzades en treballs en llits de riu, barrancs i la interfície urbanoforestal.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí