Les brigades de Diputació netegen la zona de casetes de Bixquert a Xàtiva per l’alt risc d’incendis

0
2305
Les brigades de Divalterra estan fent les neteges a la zona de segona residència de Xàtiva

Els efectius de Divalterra treballen en una faixa perimetral de 25 metres d’amplària i una superfície de 38.000 m² per a previndre els efectes que podria tindre un foc en aquesta zona urbana

Les brigades forestals de la Diputació de València treballen en la primera fase d’una actuació que servirà per a protegir d’incendis forestals la urbanització de Bixquert, en el terme de Xàtiva. Els efectius de Divalterra a Sellent i l’Olleria estan realitzant una faixa perimetral en la zona sud-oest, la que major risc presenta, amb una amplària de 25 metres i una superfície total de 38.000 metres quadrats que actuarà com a tallafocs.

Aquesta actuació, sol·licitada pel Consorci Provincial de Bombers, consisteix a disminuir el combustible natural amb alt risc d’incendis i trencar la continuïtat horitzontal i vertical de la vegetació situada en el perímetre de la zona urbana, així com en els seus accessos. En definitiva, aquests treballs, que se centren en tasques de poda, desbrossament selectiu i fitació, serviran per a reduir l’impacte d’un possible incendi.

Les actuacions en interfície urbana-forestal són prioritàries per a la Diputació de València, ja que són punts on s’aproxima el terreny forestal al terreny urbanitzat, i es posa l’accent principalment en les zones on existeix major risc d’incendis per a protegir els habitatges d’un possible foc forestal i viceversa, el bosc d’un eventual incendi en un habitatge.

Actuacions urgents

El Consorci Provincial de Bombers sol·licita a Divalterra l’execució d’actuacions urgents en zones amb major risc d’incendi forestal. Així, va sol·licitar aquests treballs en el terme de Bixquert de Xàtiva per ser una zona d’interfície urbana forestal i pel gran nombre d’habitatges existents. Per part seua, Divalterra es va posar en contacte amb l’Ajuntament de Xàtiva perquè sol·licitara els treballs de les brigades en aquesta urbanització, i el propi consistori va recollir les autoritzacions dels propietaris de la zona en la qual es duen a terme els treballs.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí