Les Ambaixades mora i cristiana tanquen les celebracions de les festes d’Ontinyent

0
977

ambaixada
La batalla mora i cristiana torna a Ontinyent

L’exèrcit moro serà qui ocuparà el castell d’Ontinyent després de la celebració de la primera ambaixada i haja prés la plaça major als cristians; la cerimònia canviarà de signe a la vesprada amb la victòria definitiva del bàndol de la creu sobre el de la mitja lluna.

Hui és l’últim dia de les festes d’Ontinyent i, com marca la tradició, tenen lloc les ambaixades mora i cristiana. La primera, iniciada per sorollosos trons i arcabussos, dóna com a vencedor al bàndol musulmà i està liderada per l’ambaixador de la comparsa Benimerins Nacho Gramage. Després de la petició de rendició i la negativa cristiana té lloc la batalla que acaba amb la victòria del bàndol moro que ocupa durant unes breus ores en tot l’any la plaça.

De vesprada Francisco Luis Gil, de la comparsa Cruzados, pren la veu com ambaixador cristià. El bàndol cristià des de Cantereria i el moro des de Sant Rafael faran un sorollós recorregut per coincidir al castell i disputar de nou la titularitat del castell. Este serà el moment en que es pronuncien els tradicionals versos de Joaquín José Cervino per reclamar la plaça i encetar una nova batalla. Per acabar el cicle festiu el castell d’Ontinyent torna a la propietat de les tropes cristianes fins l’any que vé.

L’últim acte que es farà en la festivitat morocristiana estarà l’Entrada Final que obriran els capitans moro, Antonio Donat (de la filada Mossàrabs) seguit de l’abanderada Anna Mollà i Nacho Gramage (filada Benimerins) i després el capità cristià, Gonzalo Francés (de la comparsa Cides) a qui seguiran l’abanderat German Gandia i l’ambaixador Francisco LuisGil (ambdós de Cruzados). Després de les escortes es donarà pas a les compares mores i cristianes, moltes de les quals obsequien el públic amb llepolies i xicotets detalls.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí