Les ambaixades i la desfilada final conclouen les festes de Moros i Cristians d’Ontinyent

0
667
Imatge de l'Ambaixada Cristiana
Imatge de l’Ambaixada Cristiana

Les ambaixades i la desfilada final, serveixen de cloenda aquest dilluns a la ‘Setmana Gran’ de les festes de Moros i Cristians d’Ontinyent, i a les activitats organitzades a la ciutat a les últimes setmanes tant per l’Ajuntament d’Ontinyent com per la Societat de Festers.

Després de la missa concelebrada a les 10h la Parròquia de Sant Carles, davant la imatge del Santíssim Crist de l’Agonia, el so dels arcabussos precedia a les 12h a l’ambaixada mora a càrrec dels Taifes, on l’ambaixador Francisco Micó i el banderer Jordi Martí acudien a un castell on els esperaven els seus homònims pel bàndol cristià, José Vizcaíno i M. Carmen Martínez, de la comparsa Mariners, per escenificar l’ambaixada mora, després de la qual es produïa la tradicional batalla que conclou amb la derrota dels cristians.

Els guerrers de la creu recuperen el castell de festes de vesprada, després d’escoltar-se els versos de Joaquín José Cervino i imposar-se la creu a la mitja lluna a una nova batalla. Una volta finalitzada l’ambaixada cristiana té lloc una desfilada final que marca la fi dels intensos dies de la ‘Setmana Gran’, però no oficialment de les festes, que no es donaran per tancades fins diumenge 11 de setembre, quan tindrà lloc la pujada de la imatge del Crist de l’Agonia fins la seua Ermita de Santa Anna.

Imatge del Castell de Focs
Imatge del Castell de Focs

Cap de setmana d’actes religiosos

Després d’actes com la nit del Alardos, Les Entrades o el ‘Contrabando’ que han omplit de intensitat les festes de Moros i Cristians d’Ontinyent, aquest dissabte i diumenge era el torn dels principals actes religiosos en honor al patró, el Santíssim Crist de l’Agonia. Devots, festers i veïns van poder assistir dissabte a d’emotiva Baixada del Crist, precedida per la tradicional disparada d’arcabusseria des de l’Ermita de Santa Anna fins la passarel·la del Convent dels Franciscans. La imatge del Crist eixia de l’Ermita, mentre festers, festeres i càrrecs, es formaven en processó des de l’escorxador per a acompanyar al Crist fins l’Església de Sant Carles.

Diumenge començava a les 7,30h amb la Missa de Campanya, que tenia lloc a la confluència dels carrers Martínez Valls i José Simó Marín, donant pas a la Diana de Gala, que recorria Martínez Valls, Daniel Gil, la Glorieta dels Moros i Cristians, la Plaça de la Concepció, Gomis, Maians i la Plaça Major. A les 11,45h, després del esmorzar de germanor, es va celebra la Missa Major en honor al Santíssim Crist de l’Agonia amb la presència de les autoritats festeres i civils. Ja per la vesprada, a les 18h arrancava la solemne processó des de la Plaça de Santo Domingo, on desfilava primerament l’Exèrcit Moro i seguidament el Cristià per a donar pas, finalment, a la imatge del “Morenet”, esperada per un nombrós públic. En arribar el Crist a la Glorieta de Moros i Cristians es disparava un castell de focs d’artifici.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here