L’equip voluntari del Consell dels Joves de Gandia detecta un foc no controlat a la cantera

0
999
El Voluntariat Ecològic de Gandia continua en les seues tasques de conscienciació i prevenció d'incendis forestals.

L’equip voluntari del Consell dels Joves de Gandia va detectar este passat dilluns, 13 d’agost, un foc no controlat a la zona coneguda com “la cantera”, a escassos 250 metres de la urbanització de Montepino. De seguida s’ha avisat a la Policia Local i als Bombers, qui ho van extinguir ràpidament.

Des del passat dia 25 de juny, el Consell dels Joves de Gandia ve realitzant la XXV edició del Voluntariat Ecològic de Gandia, la més antiga a dia de hui al territori valencià, on més de 30 joves participen realitzant les rutes de Parpalló-Caldereta, Portalet-Borrell, Montepino, Molló de la Creu, Marxuquera-Penya Roja, Marjal-Auir, Beniopa-Bairén, Barranc Blanc, Santa Anna, Vora riu i Falconera-l’Ermita.

En el que va d’estiu, s’han localitzat 14 cremes agrícoles no permeses en la zona de la marjal, 6 cremes agrícoles no permeses en la zona de Marxuquera Baixa i 3 cremes agrícoles no permeses fora del terme municipal. En aquestos casos, l’equip voluntari es desplaça fins als corresponents horts i informa als seus responsables del Pla de Cremes Local i dels riscos que comporta, així com informa als agents ambientals dels mateixos.

Així mateixa, el passat dia 30 de juliol, l’equip voluntari del Consell dels Joves de Gandia donaren la veu d’alarma al detectar una columna de fum en la Finca de la Foia, entre els termes municipals d’Oliva i la Font d’en Carròs. Ràpidament, desprès d’avisar al Centre de Coordinació d’Emergències es va actuar i extinguir ràpidament.

En quant a l’incendi forestal que ha deixat més de 800 hectàrees de terreny completament cremades al terme municipal de Gandia, des del Consell dels Joves de Gandia s’ha sol·licitat a l’ajuntament de Gandia la convocatòria extraordinària del Fòrum 21 amb dues finalitats concretes: en primer lloc, tindre tota la informació corresponent a l’incendi forestal, i en segon lloc, planificar la coordinació de les tasques post-incendi, abans de la convocatòria per part de la Generalitat, de la “Mesa de Concertació Post-Incendi Forestal Llutxent 2018”, la qual es convocarà a principis de setembre, i on el Consell dels Joves de Gandia, com a coordinador del Voluntariat Ecològic de Gandia assistirà.

Des del Consell dels Joves de Gandia, es vol agraïr enormement a tots els cossos i brigades que han participat en les tasques d’extinció de l’incendi, així com als agents forestals i les brigades que dia a dia participen en les tasques de prevenció d’incendis forestals.

En paraules del president del Consell dels Joves de Gandia, Hèctor Bofí, “nosaltres estem fent des de fa ja vora 25 estius, una tasca invisible per a la ciutadana i de vegades poc o gens reconeguda, que consisteix en caminar i caminar per tot el terme municipal, informant de qualsevol incidència, i informant especialment als llauradors dels horaris de cremes”. A més, remarca que “ens unim en el dolor a l’Associació Amics de la Natura de Marxuquera, així com a les demandes que des de l’Associació de Prevenció i Extinció d’Incendis Forestals de la Safor han fet”. Finalment afegeix que “som entitats voluntàries, que estiu rere estiu treballem i lluitem per fer del nostre terme, el de Gandia, l’espai més bonic i verd del món”.

Per a vore les notícies més destacades de hui, punxa ací

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here