Leo Bassi escenificarà ‘El último bufón’ en el festival de còmic Splash Sagunt

0
1071
Leo Bassi

Radio 3 emetrà en directe des de l’Splash este dissabte a partir de les 16 hores, i el programa ‘La hora del bocadillo’, de la mateixa emissora, rebrà el Premi Mass Còmic 2019

Leo Bassi escenificara ‘El último bufón’ en Splash Sagunt, el Festival del Còmic de la Comunitat Valenciana, que tindrà lloc el dissabte 23 març a les 22 hores en el Casal Jove de Port de Sagunt. Una funció de gènere còmic per al públic adult amb durada de 90 minuts. Les entrades, amb un preu de 7 €, que podran comprar-se a través de servientradas.

En ‘El último bufón’, el còmic d’origen italià Leo Bassi repassa els seus 40 anys de trajectòria teatral a través d’un descobriment realitzat per la germana de Leo, Joanna, en l’arxiu de la Fundació Lumière a Lió, França. Al maig de 1896, els germans Lumière havien filmat el seu besavi Giuseppe i el seu oncle Giorgio quan els dos treballaven en el Circ Rancy de la mateixa ciutat de Lió. Són enregistraments molt valuosos que ens remunten a una era en la qual Europa encara tenia tota la seua innocència i el desig de viure.

A partir d’estes pel·lícules, Bassi posa en escena un espectacle intens però al mateix temps divertit en el qual analitza el “paradís perdut” del món dels bufons, amb una comicitat diferent de l’humor irònic i cínic dels còmics de hui dia. Leo Bassi descendix d’un antic llinatge de comediants excèntrics i de pallassos circenses vinguts d’Itàlia, França, Anglaterra, Àustria i Polònia. Durant 170 anys la família ha actuat ininterrompudament, de la qual Bassi, ha heretat no solament sorprenents habilitats – és summament expert com antipodista (malabarista amb els peus)-, però también este espíritu llibertari, irreverent i cosmopolita, essència del circ del segle XIX.

TAMBIÉN TE PUEDE INTERESAR  16 ayuntamientos proponen, este verano, actividades al aire libre para divulgar el patrimonio arqueológico valenciano

Retransmissió de Ràdio 3

Radio 3 emetrà en directe La hora del bocadillo este dissabte, 23 de març, des de l’Splash Sagunt, l’emissió es realitzarà de 16 a 17 hores en el Casal Jove del Port de Sagunt.

Així mateix, este mitjà rebrà el Premi Mass Còmic 2019 pel treball de divulgació que ha anat realitzant durant tot l’any al programa La hora del bocadillo.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here