L’endemà…

0
1867

Article d’opinió de José Vicente Belda (Compromís)

Ontinyent, 25 de maig de 2015

Les eleccions en l’àmbit local han donat com a resultat la majoria absoluta del PSOE. La desfeta del PP ha estat molt significativa, encara que el seu cap, el sr. Filiberto Tortosa ha declarat que el nombre de vots sols ha disminuït en un 1% entre els majors de 95 anys. Esquerra Unida ha duplicat el resultat de l’any passat (ha passat d’un regidor a dos). Compromís passa de tres a quatre regidors. Des de Compromís declarem que estem contents amb aquest resultat, ja que, si fas coses, el més fàcil és que en alguna t’equivoques. Podemos diu que 36.000 ànimes són poques per a ells governar-les. En aquesta perspectiva, el sr. alcalde diu que amb el seu equip de treball en té suficient i no ofereix regidories als altres partits.
Durant el primer any de legislatura es produeix el fenomen següent: després de 4 anys abaixant el deute, tornem a estar curts de perres. No passa res, ens endeutem un poc més. Es mantenen les iniciatives de promoció econòmica a temps parcial (l’alcaldia dóna molta feina per a dedicar-se a la promoció). Es dóna el vistiplau a inversions en urbanitzacions del poble. Les partides per a bonificacions d’impostos s’esgoten ràpidament; a més a més, la programació cultural és l’habitual en qualsevol població a tota Espanya: teatre, ballets i alguna cosa de circ. Les nostres tradicions són respectades, siguen coherents o no. La participació ciutadana, per desgràcia, està cada vegada més limitada per falta de recursos, és clar. L’espai urbà, és això, urbà, no de les persones.

José Vicente Belda
José Vicente Belda

Ontinyent, 25 de maig de 2015

Les eleccions en l’àmbit local han donat com a resultat la majoria absoluta del PP. El descens de vots dels altres partits, encara que no és significatiu, els ha valgut per arribar a aquesta majoria. El sr. Filiberto serà el nou alcalde d’Ontinyent. Content. Té quatre anys al davant amb molta feina (i ja van més de vint a la política). Esquerra Unida ha duplicat el resultat de l’any passat (passa d’un regidor a dos). Compromís passa de tres a dos regidors. Des de Compromís declarem que estem contents amb aquest resultat, ja que, si fas coses, el més fàcil és que en alguna t’equivoques. Podemos diu que 36.000 ànimes són poques per a ells governar-les. En aquesta perspectiva, el sr. Alcalde diu que amb el seu equip de treball en té suficient i no ofereix regidories als altres partits.

Durant el primer any de legislatura es produeix el fenomen següent: després de 4 anys abaixant el deute, tornem a estar curts de perres. No passa res, ens endeutem un poc més. Ara és el moment de pagar les promeses electorals als col•lectius. l’empresariat està content, els moteros, els caçadors, els toreros i olé, tots contens. Es dóna el vistiplau a inversions importants als polígons industrials, es dóna permís perquè tothom obre, fabrique i comercie. Els horaris comercials s’amplien. Les partides per a bonificacions d’impostos s’esgoten ràpidament; a més a més, la programació cultural és l’habitual en qualsevol població a tota Espanya: teatre, ballets i alguna cosa de circ. Les nostres tradicions són respectades, siguen coherents o no. La participació ciutadana, per desgràcia, està cada vegada més limitada per falta de recursos, és clar. L’espai urbà, és això, urbà, no de les persones. La sostenibilitat i qualitat del medi ambient no és que preocupe massa. Passa el temps i és necessari que tots ens ajustem el cinturó, si no, no hi ha diners. Retallen i congelen en temes que no repercuteixen en el benestar econòmic d’alguns: cultura, esport, formació, medi ambient, participació ciutadana i salut. Però, a canvi, podem gaudir d’una carrera de bous, un campionat de motocròs, escoltar el soroll de les escopetes, veure que els gossos abandonats desapareixen ràpidament, algun esdeveniment bé de preu, i tenim al sr. alcalde fins i tot en la sopa del migdia que, per desgràcia, és l’únic que ens queda.

Ontinyent, 25 de maig de 2015
Les eleccions en l’àmbit local han donat com a resultat un fet il·lusionant. Compromís per Ontinyent obté 5 regidors. Això fa que puga governar amb Esquerra Unida i amb el PSOE. Filiberto diu que ell ha tret més vots que ningú i no entén això de la democràcia i les coalicions. Jorge Rodríguez marmola al seu cap de premsa i li diu que no ha eixit prou als mitjans de comunicació. Esquerra Unida ha duplicat el resultat de l’any passat (ha passat d’un regidor a dos). Compromís passa de tres a cinc regidors. Des de Compromís declarem que estem contents amb aquest resultat, ja que, si fas coses, el més fàcil és que en alguna t’equivoques. Podemos diu que 36.000 ànimes són poques per a ells governar-les. En aquesta perspectiva, el sr. alcalde, Joan Gilabert, diu que cal fer un equip de govern i negocia l’entrada de totes les formacions en les regidories, inclòs el PP, el qual declina l’oferta per qüestions ideològiques (la història ens ensenya que eixes qüestions ideològiques no són bones).

Durant el primer any de legislatura es produeix un estalvi net que ens permet començar a fer inversions que es produïsquen a terme mitjà sinergies positives per a tots. Ontinyent és ciutat sostenible reconeguda a tota Europa. Inversors de tot arreu s’interessen pel poble. La iniciativa emprenedora ben encaminada per l’Ajuntament comença a donar els seus fruits. En l’àmbit local, s’incrementa la competitivitat dels espais productius, es comença a desenvolupar el sector de l’activitat vinculat a la salut (l’hospital ja té el vistiplau de la Conselleria), s’enforteix el sector agroalimentari local, es dinamitza el comerç de proximitat com a marca distintiva de la ciutat, s’amplia la política d’habitatge, es crea un increment dels serveis d’atenció domiciliària i teleassistència per a les persones en situació de dependència, es fomenta l’excedència en l’Ajuntament, s’impulsa el voluntariat, es fomenta la creativitat als centres educatius, es desenvolupen els estudis professionals en coordinació amb les empreses de la comarca, es promocionen els estudis esportius, de salut i de nutrició, es potencia la recerca i difusió del patrimoni cultural i natural de la ciutat, s’optimitzen els espais culturals….

Tu tries. Jo ho tinc clar, pels meus fills i per mi.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí