L’empresarial Plataforma per la Reinduatrialització demana diversificar proveïdors per la crisi del Coronavirus

0
283
Imatge de l'Assemblea per la Reindustrialització

La recomanació es fa davant els possibles efectes negatius sobre la productivitat de les comarques pel tancament de fronteres provocat per la crisi del Coronavirus

La Plataforma per la Reindustrialització Territorial, integrada per COEVAL (Confederació Empresarial de la Vall d’Albaida), IBIAE (Associació d’Empresaris d’Ibi i Comarca) i FEDAC (Federació Empresarial de les Comarques de L’Alcoià i El Comtat), han mostrat la seua preocupació per les conseqüències que sobre l’economia i especialment sobre la productivitat de les empreses de les comarques pot implicar la crisi sanitària coneguda com ‘del Coronavirus’.

La Plataforma considera que aquestes situacions han de servir per a planificar, avaluar i reflexionar entorn d’aquests efectes, especialment els que afecten el subministrament de matèries primeres, peces i components que procedeixen normalment del sud-est asiàtic.

La crisi sanitària podria afectar en un futur pròxim al proveïment d’aquests proveïdors davant el tancament de fronteres i el cessament temporal de zones industrials d’Àsia.

És per això que la Plataforma considera vital per al futur, també quan se supere la crisi, la diversificació dels proveïdors, que no haurien de procedir íntegrament de la mateixa zona geogràfica. Els empresaris de les comarques, de fet, pensen que s’hauria de fomentar la creació d’empreses auxiliars de proveïdors en el territori, situació que asseguraria el flux d’aquests productes però que a més serviria per a generar riquesa i llocs de treball.

Aquesta idea de no renunciar a les empreses auxiliars de proveïdors, enllaça amb la de recuperar la capacitat productiva integral a les nostres comarques, fet que no faria dependre al teixit industrial de situacions, inclemències o crisis foranes.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here