L’empresarial COEVAL aborda el problema de la despoblació a Otos

0
3003
Imatge de l'acte celebrat a Otos.

Les conclusions més destacades que es van extraure de les intervencions és que després de la pandèmia i el confinament hi ha un major interés, per a desplaçar-se als pobles per a viure i treballar

Otos ha acollit una jornada sobre despoblació organitzada per l’ajuntament de la localitat, les empresarials COEVAL i CEV-València i la Diputació de València. En aquesta cita es van abordar qüestions com el fet de com millorar les perspectives de despoblament a la Vall d’Albaida, amb tot el que implica per al seu adequat desenvolupament.

Entre els temes tractats es va abordar la demografia de la Comunitat Valenciana i de la Vall d’Albaida, les ajudes a emprenedors en aquests municipis, la complicada realitat dels habitatges i l’escola en els mateixos. En la trobada es van conéixer experiències de les dificultats que troben els emprenedors per a fer-ho en pobles xicotets i així com del treball amb bons resultats que aquesta portant avant un municipi com Rafol de Salem, que malgrat el seu nombre d’habitants, també reduït, està aconseguint mantindre a la seua població i atraure nova població amb serveis destacats com l’escola.

Les conclusions més destacades que es van extraure de les intervencions és que després de la pandèmia i el confinament hi ha un major interés, per a desplaçar-se als pobles per a viure i treballar. No obstant això s’ha advertit que no resulta tan fàcil gestionar tots els factors que influeixen: infraestructura ja bàsica com a cobertura en mòbils i fibra optica, cases disponibles,activitat econòmica, escola, etc.

El propòsit d’aquesta jornada per als organitzadors de la mateixa ha sigut exposar quina és la vertadera situació en els municipis amb el risc de despoblament, especialment els de la Vall d’Albaida, i com poder avançar entre totes les parts implicades sumant forces des de la col·laboració públic-privada per a fer front junts a una realitat complexa, ja que aquest treball conjunt pot aconseguir millores importants per als municipis en risc de despoblació.

La clausura de la mateixa va ser realitzada per Jeanette Segarra, Directora General de l’Agenda Valenciana Antidespoblament, que va posar en valor el treball que des de la Generalitat porta fent l’actual govern perquè aquest tema siga una prioritat en l’agenda política, així com els forts recursos públics que estan destinant-se per primera vegada a la Comunitat Valenciana aquest tema. Ella com a coneixedora d’aquesta problemàtica en primera persona, en la seua etapa d’alcaldessa a Llutxent, va demanar al públic assistent fer front al tema des d’una mirada realista però positiva, donat el potencial de la Comuitat Valenciana i l’intens treball que està fent-se des de les administracions així com des de la col·laboració públic-privada, col·laboració que és clau per a tindre millores importants en aquest tema, ja que només el treball conjunt de tots fa possible anar amb més força cap avant en situacions complexes com aquesta.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí