L’empresa municipal de Sagunt de recollida del fem, neteja i jardins vol traslladar-se a una parcel·la més gran

0
2475
Seu actual de la SAG a Sagunt

La SAG proposa a l’ajuntament traslladar-se al polígon industrial Sepes a una parcel·la que el dotarà d’una major capacitat per a vehicles i personal, a més d’ajudar a descongestionar el trànsit

La Societat Anònima de Gestió (SAG) planteja a l’Ajuntament la reubicació de les seues instal·lacions. Esta empresa pública municipal de l’Ajuntament de Sagunt que presta, entre d’altres, la recollida de residus urbans, neteja viària, jardineria i grua municipal necessita d’esta reubicació per a gestionar millor els seus servicis. Es tracta d’un canvi a una parcel·la més gran situada en el polígon industrial Sepes, que actualment té una qualificació de zona verda en el planejament urbanístic de la ciutat, abandonant les actuals situades en l’antic escorxador.

La parcel·la triada com a millor opció per a este futur trasllat compta amb una superfície de 37.616 m² que actualment està catalogada com a zona verda. Les finalitats preteses per la SAG per a este espai, fins i tot tenint la naturalesa de sericeis públics municipals, són incompatibles amb les finalitats pròpies previstes pel planejament urbanístic per a un espai qualificat com a zona verda. Per este motiu, es modificarà el planejament urbanístic per a passar de ‘zona verda’ a ‘equipament’, tramitació que ja està en marxa.

Es parteix de la premissa que este espai posseix la qualificació com a zona verda durant els últims 45 anys i que, sent de plena titularitat municipal com a mínim els últims 30, no es té constància que en tot este temps s’haja fet ús d’este espai com a zona verda en cap moment. Això es deu, entre altres factors, a la falta d’idoneïtat de la localització d’esta i de l’absència d’alguna mena de demanda ciutadana d’este ús. Este espai conserva el seu aspecte originari, més de 40 anys després de la seua qualificació i posterior urbanització.

Enfront d’esta situació, es troba la demanda real de la SAG, que considera idoni este espai per la seua proximitat a les instal·lacions de l’aparcament de camions i depòsit de vehicles que ja gestiona en el mateix polígon, així com per la ubicació cèntrica respecte dels dos nuclis urbans del municipi principals demanadors dels seus servicis. Això unit a la insuficiència de les actuals instal·lacions que, d’altra banda, revertirien a favor de l’Ajuntament.

El vicepresident de la SAG, Roberto Rovira, ha assegurat que les actuals instal·lacions «són molt reduïdes per a la gran faena que es realitza. Necessitem una major capacitat tant per a vehicles com per al personal, alguna cosa que ara és impossible. Este és un compromís de l’Equip de Govern amb l’empresa pública per a poder ampliar i millorar els servicis que es presten i estar preparats per al creixement de la ciutat».

Rovira, a més, ha destacat que amb este «futur trasllat aconseguirem reduir el trànsit de vehicles en un entorn en el qual ja tenim diversos servicis com Policia Local, l’Escola Oficial d’Idiomes, un institut d’Educació Secundària i un centre comercial. Per tant, amb este trasllat pacificarem una de les artèries principals de connexió entre els dos nuclis de població». Finalment, ha agraït este projecte «a l’anterior delegada de la SAG que va iniciar el seu estudi i també al departament d’Urbanisme per la rapidesa en la tramitació».​

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí