L’embassament de Bellús reté els cabals del riu Albaida i evita inundacions a la Ribera Alta

0
519
pantà de Bellús
El pantà de Bellús

L’embassament de Bellús ha retingut les aigues caigudes des del passat diumenge a la conca vessant del riu Abaida la qual va arribar a assolir un cabal de 300 metres cúbics per segon a les 22,30h de la nit de dilluns. Este cabal del riu Albaida retés al pantà ha evitat per tercer any consecutiu, segons s’explica des de la Confederació Hidrogràfica del Xúquer (CHX), danys a la comarca de la Ribera Alta.

Els cabals punta d’entrada a l’embassament han estat de 570 metres cúbics per segon i no ha estat necessari desembassar aigua en trobar-se el pantà “amb els resguards de seguretat adequats per retindre les avingudes”.

En estos moments, segons la CHX, l’entrada a Bellús es de 25 hectòmetres cúbics per segon, per la qual cosa al anar reduint-se els cabals màxims d’entrada no ha estat necessar desembassar aigua. La precipitació mitja de tota la conca des del dia 27 fins les 3h de hui era de 47 litres per metre quadrat. La CHX ha destacat a les nostres comarques la pluja caiguda a Estubeny amb 224 l/m2 i Montaverner amb 123 l/m2.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here