L’Eliana ultima els detalls per a celebrar aquest cap de setmana les festes en honor a Sant Antoni

0
1083
Foto d'arxiu d'una edició anterior.

La regidoria de Festes de l’ajuntament de l’Eliana ha confeccionat un calendari d’activitats que s’espera que agrade a menuts i majors. El dia 13 se celebrarà l’inici de la festa, amb volteig de campanes, a partir de les 19 hores, i una cercavila amb coets. A les 20 h, en la plaça del País Valencià, tindrà lloc una Cordà Infantil, a càrrec de la Penya del Coet. A les 23 h, la Tradicional Cordà de Sant Antoni oferirà un impressionant espectacle, amb ‘barquetes’ i ‘canyes’.

El dia 14 s’iniciarà, a les 8 h, amb la preparació de la foguera i una despertà. A les 10 h, Juanito ‘el guarda’ cuinarà una fesolà, com fera anteriorment el seu pare. A les 11.30 h, Sant Antoni i els dimonis recorreran els carrers. A les 18.30 h, hi haurà una cavalcada amb música de tabal i dolçaina i la Banda de la Unió Musical de l’Eliana. Després, es repartiran joguets entre els xiquets (en el carrer Sant Teresa). Un correfoc s’iniciarà a les 19.30 h. Els clavaris encendran la foguera a les 20.30 h, en la plaça del País Valencià, i es repartiran 2.500 plats de Fesolà, a les 21.30 h.

El diumenge se celebra la gran festa en honor a Sant Antoni del Porquet. A partir de les 11.30 h, els clavaris recorreran els carrers de la localitat, acompanyats per la Banda de la Unió Musical de l’Eliana. A les 12 h s’oficiarà la Missa en honor al sant, en l’Església de la Mare de Déu del Carme. A les 12.45 h eixirà al carrer la imatge de Sant Antón Abat i es beneiran, en el carrer Sant Teresa, tots els animals que es presenten. Així mateix, es repartiran els tradicionals panets, s’espera lliurar-ne 4.000, un per cada assistent. A les 13.30 h hi haurà una cercavila, amb els animals beneïts, amenitzada per la Unió Musical de l’Eliana. A les 14 h, la pólvora recorrerà des del carrer sant Teresa fins al carrer de la Puríssima. A les 17.30 h es repartirà xocolata i ensaïmades en un berenar que serà la fi de festa.

L’edil de Festes, Enrique Martínez, ha explicat que aquesta festa en honor a Sant Antoni del Porquet «és un exemple de civisme, en la qual la diversió es combina amb la tradició, i tots els veïns celebren els dies en un ambient d’agradable convivència».

Per a vore les notícies més destacades de hui, punxa ací

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí