L’Eliana sol·licita altres 50.000 euros per a acabar de restaurar el sostre del Molí de la Lluna

0
1275
Sostre del Molí de la Lluna.

L’ajuntament de l’Eliana segueix treballant per salvaguardar un dels seus elements patrimonials: el Molí de la Lluna, un espai hidràulic situat en el barranc de Mandor i que és citat ja en documents d’inicis del segle XIX. Ara s’han sol·licitat noves ajudes econòmiques a la Diputació de València, per a finalitzar la reparació del sostre d’aquest edifici històric.

En els últims anys, el Molí de la Lluna s’ha deteriorat, però el consistori elianer ha escomés actuacions per a assegurar que no desaparega. Així, es va aconseguir que la Diputació de València assignara (en 2014) una partida de 30.000 euros per a preservar la part del patrimoni moble (és a dir, la maquinària d’aquest molí de farina). En 2016, l’ens provincial va aprovar lliurar altres 70.000 euros per a frenar una major deterioració d’un edifici històric que podia acabar esfondrant-se, assegurant que el sostre no s’enfonsara.

Amb eixa quantitat, el consistori va emprar 15.000 euros per a redactar el projecte de rehabilitació integral d’aquest immoble, mentre que els restants 55.000 es van destinar a escometre obres en la coberta. Només es va poder restaurar un 60% d’eixe espai, però, almenys, es va evitar que el sostre es deteriorara encara més, la qual cosa hauria posat en perill l’estructura de l’edifici.

Ara, l’Ajuntament ha sol·licitat altres 50.000 euros per a restaurar el 40% restant de la coberta de l’edifici. Es tracta d’unes ajudes corresponents a un pla provincial per a restaurar edificis històrics, com és el cas del ‘Molí de la Lluna’, i s’espera obtenir el beneplàcit provincial en poc temps.

L’alcalde i responsable de Cultura en l’ajuntament de l’Eliana, Salvador Torrent, s’ha mostrat satisfet per com han anat avançant les coses en els últims temps. “És cert que no es va poder preservar el ‘Molí de la Lluna’ de la manera en què ens haguera agradat. Però la Diputació de València està sent sensible a les nostres reivindicacions i ha entés que aquest molí ha de ser recuperat i s’ha de fer valdre. També vull agrair al Centre d’Estudis Locals (CEL) de l’Eliana la seua implicació a l’hora de fer propostes perquè es puga preservar aquest espai. Quan rebem els 50.000 euros sol·licitats a l’ens provincial, podrem reparar el 100% del sostre i estarem més prop de tenir el ‘Molí de la Lluna’ a la disposició dels nostres veïns, per a ajudar-nos a entendre el nostre present i afrontar amb il·lusió el nostre futur, després d’haver comprés bé quin va ser el nostre passat”.

TAMBIÉN TE PUEDE INTERESAR  L’Eliana organiza una charla informativa para los vecinos afectados por ‘cláusulas suelo’

Per a vore les notícies destacades de hui, punxa ací

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here