L’Eliana reforça Serveis Socials per a fer front a la pandèmia


0
1877

L’ajuntament de l’Eliana ha informat que els Serveis Socials vénen desenvolupant des de 2020 un Pla d’Intervenció dissenyat per a donar suport a les persones i famílies del municipi que s’han vist afectades pel COVID-19 en diferents aspectes i les situacions de vulnerabilitat derivades d’aquesta crisi.

Com a novetat els esforços s’han ampliat a les persones positives per contagi en la realització de tràmits i gestions, compensant la seua pèrdua d’autonomia en un moment d’extremada dificultat, assenyalen fonts municipals.

Ajuntament de l’Eliana.

D’altra banda, segons informen, els Serveis Socials treballen en la prevenció de contagis, amb atenció a persones majors, a través de gestions com la compra d’aliments, l’adquisició de medicació i receptes o el suport per al desplaçament a visites mèdiques o altres de caràcter urgent i necessari. Tot això amb la finalitat d’evitar o minimitzar la seua exposició al virus. «En aquest sentit, prossegueix el servei de seguiment telefònic d’aquest col•lectiu per a valorar i supervisar una possible situació de necessitat o aïllament que pogueren presentar els qui no disposen d’una xarxa de suport familiar o social».

«Per a complementar l’atenció s’ha incrementat, amb caràcter preventiu, el servei de suport psicològic. I és que davant l’augment de situacions d’estrés i ansietat generades per l’actual context, es para atenció psicològica a persones majors i positives per coronavirus per a mitigar els possibles efectes emocionals derivats».

A totes aquestes assistències se sumen la tramitació d’ajudes d’emergència i derivació al Banc d’Aliments a les persones i unitats familiars que han vist reduïts o extingits els seus ingressos econòmics per la reducció de jornada laboral o la pèrdua d’ocupació, quan aquesta circumstància poguera implicar una situació de vulnerabilitat per no poder fer front a les necessitats bàsiques. La concessió d’aquestes ajudes depén, en tot cas, dels criteris aprovats en les bases de les Prestacions Econòmiques Individualitzades de l’àrea, indiquen des del consistori.

«A més, s’han reforçat els serveis i programes existents amb la incorporació de noves persones usuàries al Servei d’Ajuda a domicili, per a garantir la valoració de la situació de Dependència o a través de l’augment de la plantilla de personal».

Tal com ha recordat la regidora de Polítiques Socials, Mª José Valenzuela, en cas que algun elianer o elianera es trobe en alguna d’aquestes situacions, o conega alguna persona que poguera estar-ho, pot contactar amb el servei en el 96 275 80 30, marcant les extensions 515 i 504. “La ciutadania ha de saber que tenen a la seua disposició tots els recursos municipals per a fer front a aquesta nova situació”, ha afirmat.

Per a vore les notícies més destacades de hui, punxa ací

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí