L’Eliana obri la convocatòria d’ajudes d’Emergència Social 2021


0
966

L’ajuntament de l’Eliana ha convocat les Prestacions Econòmiques Individualitzades d’emergència social amb un pressupost de 230.578 euros.

Aquesta xifra implica, segons fonts municipals, un increment de 50.000 euros respecte a l’any 2020, amb el qual els Serveis Socials reforçaran l’atenció a les famílies elianeres vulnerables, especialment a les afectades per la crisi de la pandèmia de COVID-19.

Ajuntament de l’Eliana.

Aquestes prestacions estan dirigides a persones o nuclis familiars que estan en una situació econòmica greu, d’urgent necessitat o amb greus problemes específics que afecten la seua autonomia personal, social i econòmica i que no poden resoldre amb mitjans econòmics propis, amb la finalitat d’aconseguir el seu normal desenvolupament humà i social.

Com en anys anteriors informen que existeixen dues modalitats: l’emergència social i les ajudes a persones de la tercera edat. La primera, té caràcter extraordinari i està destinada a pal·liar situacions d’extrema necessitat i a cobrir despeses imprescindibles per a l’ús de l’habitatge habitual, despeses excepcionals, necessitats bàsiques i despeses per desplaçaments. La segona modalitat per la seua part està destinada a ajudar al desenvolupament personal de beneficiaris de la tercera edat (ajudes tècniques com audiòfons o adaptació de vehicles de motor).

Les persones interessades hauran d’emplenar la sol·licitud i la documentació requerida, a disposició en l’edifici de Serveis Socials i en la web municipal. El termini per a sol·licitar aquestes ajudes finalitzarà el pròxim 31 d’octubre. Per a requerir informació o cita prèvia poden dirigir-se al telèfon 96 275 80 30, marcant les extensions 515 i 504.

Tal com ha recordat la regidora de Polítiques Socials, Mª José Valenzuela, aquesta acció forma part del Pla d’Intervenció enfront del COVID-19, que inclou el suport en la realització de tràmits i gestions de casos positius; el seguiment de persones majors que viuen soles i la seua atenció en la prevenció de contagis; suport psicològic a persones majors i positives per coronavirus; reforç dels serveis i programes; o la derivació al Banc d’Aliments de les persones que el necessiten.

Per a vore les notícies més destacades de hui, punxa ací

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí