L’Eliana fa un balanç «positiu» de la I edició de la Universitat de Tardor sobre les Smart Cities

0
1229
Un dels moments d'una de les jornades.

La nova sala expositiva del Centre Sociocultural de l’Eliana va acollir la primera edició de la Universitat de Tardor de l’Eliana, amb dues jornades sobre les Ciutats Intel·ligents o Smart Cities.

Estes jornades, que van comptar amb un alt nivell de participació per part del públic assistent, van acollir a diversos professionals del sector que van poder aportar novetats importants en matèria de Ciutadania, Tecnologia i Desenvolupament Territorial (en la seua dimensió econòmica, mediambiental, social i cultural).

Així, els ponents d’aquestes jornades van voler destacar el compromís del municipi en este assumpte, al costat d’altres municipis participants d’este programa sobre territorialitat anomenat “Universitats Estacionals”, a càrrec de la Universitat de València. En aquesta línia, es van comentar i van valorar molt positivament el funcionament de diversos serveis que l’ajuntament de l’Eliana ha implantat per millorar la qualitat de vida dels veïns/es i el desenvolupament sostenible: la reducció de la contaminació, del consum energètic i de l’emissió de sorolls.

En concret, es va destacar el servei de la Línia Verda de l’Eliana, el portal digital on la ciutadania pot fer consultes o comunicar incidències en matèria ambiental. També van destacar el sistema de pantalles indicadores del número de places lliures als pàrquings públics i gratuïts, pel qual s’està desenvolupant una app que permetrà consultar-les abans d’arribar, i evitar així l’excés de circulació de vehicles.

En la mateixa línia es van donar a conèixer les dades de l’ús dels aparcaments públics, destacant sobretot el de les Corts Valencianes, que acull al mes aproximadament 30.000 vehicles, és a dir, un flux diari d’al voltant de 1.000 vehicles. L’Ajuntament continuarà en aquesta línia, segons fonts municipals, amb l’ampliació prevista del pàrquing de les Neus, conegut també com a pàrquing de “Celae”, que abastarà 4500 metres quadrats més, doblegant la seua capacitat actual per albergar cotxes.

D’altra banda, «es va valorar molt positivament el projecte de Transport a Demanda, la implantació del qual és imminent i permetrà millorar l’eficiència com a transport públic, així com reduir l’ús de vehicles particulars».

L’ajuntament de l’Eliana valora de forma molt positiva la celebració d’aquestes conferències gratuïtes, així com l’alta participació dels assistents, que van poder ampliar els seus coneixements i informar-se de les novetats sobre el desenvolupament territorial valencià.

Per a vore les notícies més destacades de hui, punxa ací

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí