L’Eliana es converteix en ciutat amigable amb les persones majors

0
4021
L'Eliana
Persones majors.

L’Eliana és ja oficialment una ciutat que reconeix la diversitat de les persones majors, respecta les seues opcions de forma de vida, promou una cultura d’inclusió i respon a les seues preferències relacionades amb l’envelliment actiu. Així ho ha ratificat recentment el Ple de l’Ajuntament després de l’adhesió el passat 2021 a la Xarxa Mundial de Ciutats i Comunitats Amigables amb les Persones Majors, un projecte promogut per l’Organització Mundial de la Salut (OMS) com a resposta al ràpid envelliment de la població.

Segons indiquen fonts municipals, l’objectiu de l’àrea de Persones Majors és connectar amb altres experiències municipals de tot el món i compartir la visió de fer de l’Eliana un lloc millor on envellir. Tot això dissenyant i organitzant polítiques, serveis i estructures que els permeta viure dignament, gaudir d’una bona salut i continuar participant en la societat de manera plena i activa.

En aquest sentit, tal i com asseguren les mateixes fonts, el consistori ha impulsat durant l’any passat una trentena d’activitats d’oci cultural, mediambiental i d’estimulació cognitiva, així com accions de formació, tallers i conferències de temàtiques d’interés per a aquest col·lectiu en el qual han participat un total de 3.242 persones.

L’edil, Eva Santafé, ha recordat que l’objectiu és “millorar el nostre entorn i serveis incorporant aquesta perspectiva a la planificació municipal de manera transversal per a atendre aquest sector de la població cada vegada més nombrós i que ha sigut molt castigat durant la pandèmia”.

Per a vore les notícies més destacades de hui, punxa ací

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí