L’Eliana dissenya el seu primer Pla Municipal d’inclusió i cohesió social


0
976

La Regidoria de Polítiques Socials ha anunciat l’inici d’un nou projecte d’innovació amb l’objectiu d’impulsar polítiques de proximitat «que donen resposta a les necessitats i interessos reals de la ciutadania de l’Eliana, a través del disseny i redacció del seu I Pla Municipal d’Inclusió i Cohesió Social i la posterior creació d’un Consell local participatiu».

El propi Pla s’impulsarà, així mateix, a través d’un procés de participació i, segons apunten fonts municipals, suposarà una eina de planificació i gestió amb la finalitat de reduir els factors de desigualtat social, promoure l’autonomia de les persones i col·lectius vulnerables i fomentar la cohesió social a partir de l’enfortiment dels llaços familiars i comunitaris, el sentiment de pertinença a la col·lectivitat i el territori.

Ajuntament de l’Eliana.

Per a aconseguir tots aquests objectius, «l’estudi incorporarà indicadors d’avaluació i realitzarà un seguiment de la seua execució i aplicació el propi Consell Municipal, que estarà compost per representants locals i de la societat civil, així com persones expertes», indiquen des de l’executiu.

Tal com ha explicat l’edil de Polítiques Socials, Mª José Valenzuela, aquesta iniciativa generarà un nou marc de referència en el municipi, on el benestar dels elianers i les elianeres serà l’objectiu principal. “Amb ell buscarem conscienciar sobre la situació de desigualtat i risc d’exclusió d’una part important de la nostra societat i de la necessitat d’implementar polítiques públiques inclusives orientades a la seua erradicació”, ha afegit.

Per a vore les notícies més destacades de hui, punxa ací

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí