L’Eliana aprova el pressupost de 2021 amb un increment del 30% en la despesa social

0
960

L’ajuntament de l’Eliana ha aprovat el pressupost de l’entitat per a l’any 2021 amb els vots a favor del PSOE i Ciutadans i el vot en contra de Compromís i PP.

El Ple, segons informen fonts municipals, ha aprovat també la modificació de crèdits per import de 3.453.882 euros “que permetrà al consistori destinar el romanent de tresoreria, símbol del sanejament i bona gestió dels comptes municipals en els últims anys, a una dotzena d’actuacions entre les quals es troba la renovació de voreres, la repavimentació de vials o l’ampliació de la Casa de la Música”.

Ayuntamiento de l’Eliana.

“El document pressupostari presenta un equilibri entre els ingressos i les despeses amb un import de 16.345.316 euros, els més alts de la seua història i que suposen un augment de quasi un 12% respecte als comptes del 2020. Uns pressupostos plenament sanejats que mantenen, un any més, els impostos congelats i que preveuen noves exempcions i bonificacions. A més, mantindran sense retallades les partides destinades a esport, cultura i educació, considerades àrees fonamentals per al model de ciutat pel qual ve apostant l’Equip de Govern”, assenyalen les mateixes fonts.

L’ajuntament ha anunciado que s’ha creat una nova partida dotada amb 100.000 euros per a actuacions extraordinàries relacionades amb la pandèmia. 2En aquest sentit, apostarà per la reconstrucció econòmica i social del municipi incrementant amb 150.000 euros més la partida de promoció econòmica, amb 250.000 euros les aportacions a plans d’ocupació i augmentant un 30% les ajudes econòmiques a les famílies, fins a situar-se en els 230.578 euros. A més, els comptes continuaran amb la política de racionalització de les despeses de funcionament de l’Administració i el respecte a l’estabilitat pressupostària”.

“Entre les despeses, que augmenten en 1,7 milions d’euros, destaca l’increment del capítol 1 per a dotar a la plantilla municipal de recursos humans suficients que permeta a l’Ajuntament oferir un millor servei als ciutadans i ciutadanes. La pujada de 400.000 euros del capítol 2, expressa per la seua part la voluntat municipal de continuar millorant els béns i serveis bàsics de l’Eliana. I, finalment, l’augment en un 518% del capítol 6, recull totes i cadascuna de les inversions formulades per la ciutadania mitjançant els Pressupostos Participatius, per a continuar millorant la ciutat i que vindran a completar el paquet d’inversions que es realitzaran amb els fons procedents dels romanents de tresoreria”, apunten des del consistori.

L’edil d’Hisenda, Enrique Martínez, ha explicat que “aquests comptes mostren la bona salut econòmica de l’Ajuntament, la qual cosa ens permetrà incrementar les partides que siguen necessàries en 2021 perquè ningú es quede arrere en la reconstrucció de l’Eliana”.

Per la seua part l’alcalde, Salva Torrent, ha celebrat el canvi legislatiu que permet al Consistori invertir els romanents de tresoreria, “que ens permetrà assistir a la que serà la major inversió d’obra pública de la història del municipi”. “L’increment de la despesa es traduirà en millors serveis de l’administració i en l’augment de la despesa social, dos pilars bàsics de l’estat de dret”, ha conclòs.

Per a vore les notícies més destacades de hui, punxa ací

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here