L’Eliana acull una nova edició del festival ‘Estiu a la Torre’ des d’este dissabte

0
229
L'Eliana
Un dels moments de la presentació.

El Saló de Plens de l’ajuntament de l’Eliana va acollir la presentació de la nova edició del ja clàssic festival ‘Estiu a la Torre’. La programació d’enguany du les corresponents dosis de músics consagrats per un costat i de descobriments per l’altra, i a més, és una mostra ben variada del panorama actual.

A la Torre del Virrei els caps de setmana d’estiu hi haurà jazz, flamenc, música coral, tradicional, innovadora i també feta especialment per a passar-ho bé.

Un plat fort d’enguany és Carmen París, sinònim de genialitat. La seua mirada cap a la música tradicional amb la ment posada en la innovació és difícilment descriptible i fàcilment admirable.

Pel que fa al jazz enguany es comptarà amb prestigiosos músics valencians. El més internacional, el saxofonista Perico Sambeat, tocarà per partida doble. Actuarà amb el seu últim treball de versions de Frank Zappa i col·laborarà junt amb Fernanda Tassia amb els AGR NONET GRUP, que tanquen el cicle 5 Segles de Música. La precisa veu d’Ester Andújar, amb el seu nou treball; el grup del trompetista David Pastor Film Session fent versions jazzístiques de músiques de pel·lícules, o la passió pel ball i la diversió amb la música de Swing From the Bottom, són també garantia d’una bona vetlada.

La sessió inaugural, dissabte pròxim, prové d’Àfrica amb Khady Seck, que ha estat a la presentació. És una cantant senegalesa que a més de transmetre la música dels seus orígens, també vol posar de manifest la situació de les dones en el món.

Duna Ensemble Folk Tradicional i el flamenc de Juan de Pilar, són diferents mostres de música també arrelada que sona en l’actualitat, així com La Romàntica del Saladar, música popular valenciana, que actuarà la Nit de Sant Elies, després de l’entrega dels premis del CEL.

També hi haurà l’Escola Coral, amb una proposta per a cantar al futur, i el Cor de l’Eliana que a més farà una reivindicativa actuació titulada Estima com vullgues, el Dia de l’Orgull. A més Àfrica tornarà a sonar a través de les veus infantils del cor Veus per Benín, un concert solidari, emotiu i divertit.

Per a vore les notícies més destacades de hui, punxa ací

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here