Les legions romanes acampen a Sagunt

0
281
Imatge dels legionaris acampats a Sagunt

El grup de recreació de Legions d’Escipión arriba a Sagunt per recrear la Via Scipionis, per mostrar els grans itineraris que es feien en època clàssica

Sagunt va tornar dimarts a l’època romana amb la visita d’un grup de recreació de Legions d’Escipión. Un any més, un grup de persones abillades com soldats romans visiten la ciutat per estudiar els grans itineraris que es feien en l’època clàssica, en este cas, en la Via Scipionis.

El projecte Via Scipionis emula un fet bèl·lic de la II Guerra Púnica, que recrea l’itinerari recorregut, en 209 aC, per quatre legions romanes comandades per Publio Scipión per atacar la base de subministrament de les tropes cartagineses d’Aníbal que estaven instal·lades a Cartagena.

El primer grup de legionaris scipions va arribar a Sagunt al matí per la instal·lació de les tendes i el campament i, a la vesprada, un segon grup va ser rebut per Saguntum Civitas. Este grup de recreació local els va fer lliurament d’un regal en homenatge a la seua arribada a Sagunt.

Els assistents a la visita van gaudir d’una xarrada explicativa que va tractar temes de vestimenta, el reclutament dels soldats, les tècniques de lluita, els càstigs de la legió i el moment històric i desenvolupament de la II Guerra Púnica. A l’acte va assistir l’alcalde de Sagunt, Quico Fernández, i membres de l’Equip de Govern.

Tractant d’emular el recorregut original, el grup de recreació, que ja ha passat per l’Aldea, Benicarló, Alcalà de Xivert i Cabanes, continuarà, després del seu pas per Sagunt, cap a València, Algemesí, Torre d’en Lloris, Ontinyent, Beneixama, Elda, Elx, Rojals, el Pilar de la Foradada i finalitzant a Cartagena el pròxim dia 22.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here