L’edifici de l’EPA de l’Alcúdia de Crespins també comença a generar la seua pròpia energia amb plaques solars

0
1365
Plaques solars a la teulada de l'EPA.

En menys d’un any, és el tercer edifici municipal en què l’Ajuntament ha instal·lat mòduls solars fotovoltaics subvencionats per la Generalitat

A poc a poc tots els edificis municipals de l’Alcúdia de Crespins comencen a comptar en els seus sostres amb mòduls solars fotovoltaics per a generar de manera sostenible l’energia que necessiten. En aquest cas, igual que al col·legi la Sénia fa unes setmanes, l’Escola d’Adults ja genera també la seua energia. Un fet que demostra «l’aposta del govern municipal per les energies renovables i el medi ambient», com ha afirmat el regidor de Medi Ambient, Jordi Caparrós.

Aquest tipus d’instal·lació, que s’anomena d’autoconsum, utilitza l’electricitat generada pel consum del punt on es produeix i l’energia sobrant la injecta a la xarxa elèctrica, a més disminueix la quantitat de CO₂ que s’expulsa a l’atmosfera i converteix l’edifici en un punt eficient. El projecte ha comptat amb una inversió de 20.000 euros dels quals el 50% ha estat subvencionat per la Generalitat Valenciana dins del Pla Reacciona.

Per a l’edil aquestes actuacions demostren el compromís de l’Alcúdia de Crespins «per reduir els efectes del canvi climàtic, avançar en la transició energètica i fer del nostre poble un lloc més sostenible». A més, ha remarcat que amb les plaques instal·lades a l’escola «ens permet tindre una escola totalment sostenible i verda».

Per la seua banda, Pepe Garrigós, ha remarcat que en el govern municipal «continuem avançant en la voluntat de fer que el municipi siga més sostenible, complint així els Objectius de Desenvolupament Sostenibles 2030 que marca l’Acord per a Una Ciutat Verda, impulsat per la Unió Europea».

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí