La Diputació inicia la rehabilitació i millora dels ponts entre Ontinyent i Fontanars dels Alforins

0
1275
Imatge del primer pont sobre el que s'actua entre Ontinyent i Fontanars dels Alforins

El pressupost de les intervencions és de 270.685 euros i pretén garantir l’estabilitat de les estructures i es millora de la seguritat en la via

La Diputació de València ha iniciat les obres de millora del primer dels dos ponts de la carretera CV-655, que uneix Ontinyent i Fontanars dels Alforins partint del Pou Clar, sobre els quals la institució provincial té projectat intervenir enguany. Es tracta de dues actuacions que, amb un import global de 270.685 euros, permetran rehabilitar l’estructura del pas sobre el barranc dels Caves, en la zona de la finca de la Morera, i ampliar la calçada en el pont sobre el barranc de Bencinill o pas de Presència, puntal qual la carretera actualments’estreny a un sol carril.

El Diputat de Carreteres, Pablo Seguí, ha destacat que amb aquestes intervencions s’aconseguirà “garantir l’estabilitat de les estructures i augmentar notablement la seguretat en la circulació” d’una via que es caracteritza per creuar un elevat nombre de barrancs al llarg del seu traçat. Seguí va realitzar aquestes declaracions durant la visita realitzada recentment a les obres que ja s’està desenvolupant en el pas de Presència, en el quilòmetre 12.

L’objectiu d’aquesta actuació ésl’ampliació de l’estructura del pont, mitjançant la col·locació en paral·lel d’una altra estructura formada per plaques prefabricades, sobre la qual es realitzarà l’extensió de la plataforma. El Diputat de Carreteres, qui va estar acompanyat en la seua visita pel regidor d’Obres d’Ontinyent, Manuel Cuesta, ha explicat que d’aquesta manera “s’assegura l’obtenció d’un ample suficient de calçada per a poder generar un segon carril, donant solució de continuïtat a la via, en un punt on el brusc descens que presenta la carretera suposa un risc afegit per a la circulació”. El pressupost d’aquesta obra ascendeix a 119.803,81 euros.

Després d’aquesta actuació, està previst executar una segona en el pas del barranc dels Caves o de Morera, situat en el punt quilomètric 8,400 a fi de “rehabilitar i reforçar una estructura que presenta algunesfissures que, de no reparar-se, podrien posar a llarg termini en risc la seua conservació”, va explicar Seguí. El projecte contempla una doble intervenció de reparació de danysactuals i de reforç i prevenció de danys futurs, mitjançant la reparació de fissures i esquerdes, la regeneració de la vora de la cornisa, l’execució de ‘metxinals’ que permeten l’eixida de l’aigua i el recalce de la fonamentació. Una actuació integral que comptaamb un pressupost de 150.881,84 euros.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here