L’AVL i l’Ajuntament d’Agullent organitzen la jornada ‘Mirades sobre Sant Vicent Ferrer’

0
1818
Ermita de Sant Vicent Ferrer d'Agullent

En les jornades també participa la Universitat de València, l’IEVA i la Mancomunitat de Municipis de la Vall d’Albaida

L’Acadèmia Valenciana de la Llengua (AVL) conjuntament amb l’Ajuntament d’Agullent han organitzat per al dissabte 13 d’abril la jornada ‘Mirades sobre Sant Vicent Ferrer’ tot coincidint amb l’any jubilar vicentí, que commemora el sisè aniversari de la mort de Sant Vicent Ferrer, patró d’Agullent.

A través de diverses ponències, a la jornada s’abordaran diferents aspectes de la vida i trajectòria del dominic valencià, i a més s’inaugurarà una exposició sobre la vida i obra del sant, que estarà oberta a la Casa de la Cultura d’Agullent durant dues setmanes.

L’organització de la jornada ha comptat amb la col·laboració del Campus d’Ontinyent de la Universitat de València, l’Agència Valenciana de Turisme, la Nostra Terra, la Mancomunitat i l’IEVA.

El programa de la jornada és el següent:
De 9.00h a 9.30h: Inauguració de la Jornada i de l’exposició sobre Sant Vicent Ferrer.

De 9.30h a 10.10h: Pilar Valor (Cardenal Herrera-CEU) ‘La dona en els sermons vicentins’

De 10.10h a 10.50h: Francisco Gimeno (UV) ‘Sant Vicent i el compromís de Casp’

De 10.50h a 11.30h: Vicent Terol, ‘La historicitat de Sant Vicent a la Vall d’Albaida’

| Descans i refrigeri |

De 12.00h a 12.40h: Sergi Gómez (IEVA) ‘Sant Vicent Ferrer en l’imaginari popular’

De 12.40h a 13.20h: Isidre Crespo, ‘Sant Vicent mostrat als joves’

De 13.20h a 14.00h: Presentació del còmic sobre la vida de Sant Vicent, a càrrec d’Honorat Ros (AVL) i Ramon Haro.

Les persones que estiguen interessades en participar en la jornada, que és gratuïta, cal que s’inscriguen prèviament a la Casa de la Cultura d’Agullent (96.290.74.72), on han d’indicar si es vol rebre certificat d’assistència. Després de la jornada a més es realitzarà un dinar a l’ermita de Sant Vicent Ferrer, una de les esglésies seus de l’any jubilar. I a primera hora de la vesprada s’oferirà una visita turística guiada per l’Agullent vicentí.

Des de la regidoria de Cultura de l’Ajuntament d’Agullent s’està organitzant des de principis d’any una programació especial d’activitats lúdiques i culturals per donar a conèixer diferents aspectes de la figura de Sant Vicent Ferrer. “A més de la jornada del dissabte, dins d’aquesta programació especial vicentina, el diumenge 14 d’abril es realitzarà a l’ermita de Sant Vicent Ferrer d’Agullent un concert de música antiga a càrrec del grup Menestrils” comenta Maria Herrero, regidora de l’àrea. Serà a les 18:30h i serà d’accés lliure.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here