L’Autoritat Portuària presenta l’avanç de la fase terrestre del projecte del nou pantalà de Sagunt


0
1207
Imatge de l'acte celebrat a l'Ajuntament de Sagunt.

El projecte planteja diverses zones en les quals es dividirà el pantalà: connexió amb el passeig marítim, una zona esportiva, zona infantil, carril bici, una altra d’ombratge, dues àrees destinades a la restauració, zona de pesca i un espai museístic

L’Autoritat Portuària de València (APV) ha presentat a Sagunt un avanç del projecte de pantalà terrestre. Durant la reunió en la qual han estat presents l’alcalde de Sagunt, Darío Moreno i els portaveus dels grups polítics municipals, el director general de l’Autoritat Portuària de València (APV), Francesc Sánchez i la cap de Gestió del Territori, Carmen García, han parlat sobre el cronograma a seguir i de l’estructura dissenyada en la seua fase terrestre, és a dir, abans d’entrar en la mar. A més, també s’ha projectat un vídeo amb infografies en 3D del que serà el futur pantalà del Port de Sagunt.

L’alcalde de Sagunt, Darío Moreno, ha manifestat sobre el pantalà que «és una peça que és importantíssima per a la nostra ciutat, en primer lloc per descomptat per a revitalitzar un entorn que hui dia no està a la disposició de la ciutadania, però també com una forma de dignificació del nostre patrimoni industrial. Per això des de l’Ajuntament de Sagunt apostem perquè este projecte siga una realitat en el menor temps possible i continuarem espentant precisament en eixa direcció».

Així mateix, Moreno ha explicat la línia d’actuació que se seguirà: «Volem que es convertisca en un motor econòmic, en un motor turístic, i també en un espai de dignificació del nostre passat obrer». Al que ha afegit: «No sols en el pantalà terrestre, que ja dic el projecte està molt pròxim a la seua finalització, sinó també amb el projecte marítim i amb eixa futura zona d’integració port-ciutat».

L’avanç del projecte planteja diverses zones en les quals es dividirà el pantalà en la seua fase terrestre com la connexió amb el passeig marítim, una zona esportiva, una zona infantil, carril bici, una altra d’ombratge, dues àrees destinades a la restauració, una zona de pesca i un espai museístic, a més del mirador final ja en la zona marítima.

Segons ha explicat el director general de l’APV el projecte que s’ha presentat, que aglutina la part terrestre, és un projecte constructiu que recull totes les inquietuds i recomanacions que se li van comunicar a l’APV per part dels grups polítics municipals en la reunió anterior.
Tal com ha expressat en la reunió este projecte constructiu està pràcticament finalitzat i si hui es validava en un termini d’un mes tindrien el document definitiu. La tramitació depèn de l’aprovació dels Ports de l’Estat i a partir d’ací es procediria a la licitació de les obres.
També ha anunciat que s’està treballant en la part marítima del nou pantalà i també amb les recomanacions i observacions que es van fer des dels grups municipals. Quant a la petjada paisatgística i a l’informe d’impacte ambiental, ha afirmat que ho tindrien tancat cap a final d’enguany o principis de l’any següent.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here