L’augment de les vivendes municipals per a usos socials a Ontinyent permet allotjar 156 famílies en 10 anys

0
690
La regidora Paula Soler.

La regidora de Política per a les Persones destaca la progressió experimentada a un període al qual s’ha passat d’una unica vivenda a un total de tretze

L’augment de les vivendes municipals per a usos socials d’Ontinyent ha permès allotjar 156 unitats familiars als últims 10 anys. La regidora de Política per a les Persones, Paula Soler ha destacat la progressió experimentada a un periode al qual s’ha passat d’una unica vivenda en gener de 2011 (‘la Morereta’, amb una unitat familiar) a tretze en l’actualitat, en sumar-se les del carrers Cordellat, Trinitat (3), Tomás Valls, Martínez Valls (6) i Ricardo Martínez Llovet. La regidora explicava que “són vivendes on s’ha pogut allotjar a persones i families que havien hagut d’abandonar la seua vivenda habitual per diversos motius, des d’un desnonament fins la situació viscuda amb la DANA de 2019. Estar al costat d’aquells que pitjor estan passant-ho ha estat un dels axiomes d’aquest govern, i amb estes vivendes hem pogut ajudar a donar resposta a estes situacions”, manifestava.

“No sols això”, continuava Paula Soler, “ja que tot i que l’objectiu primordial és ajudar a les persones, rehabilitant estes vivendes, algunes de les quals provenen de donacions, també hem contribuit a generar llocs de treball i recuperar estos elements del patrimoni local. Tot sempre complint amb la normativa determinada per la Generalitat Valenciana, que és qui té les competències en materia d’habitatge”, explicava. El règim d’ocupació és variable, estant subjecte en alguns casos a un lloguer social, a banda del pagament de les despeses de llum i aigua a càrrec dels beneficiaris i beneficiàries.

La regidora explicava que a banda d’aquestes vivendes municipals, a la ciutat també s’ha formalitzat entre gener de 2010 i 2020 un total de 30 contractes amb l’Entitat Valenciana d’Habitatge i Sol (EVHA) per a les vivendes del parc públic autonòmic ubicades als carrers Lluís Colomer i Vicente Gironés Mora. Des de juny de 2020 fins l’actualitat s’han formalitzat altres 14 contractes i hi ha altres 5 vivendes en tràmit per a ser adjudicades, al marc d’un conveni de la Generalitat Valenciana amb l’entitat Criteria Caixa (que ha cedit 15 d’estos immobles), sent l’Ajuntament, a través dels Serveis Socials, l’intermediari en l’adjudicació de les vivendes a les persones beneficiàries.

Paula Soler feia seguiment als últims dies d’aquesta qüestió en una reunió telemàtica amb representants de la vicepresidència segona i Conselleria d’Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, un encontre al qual es feia repas a la situació de l’habitatge social a Ontinyent, on es constatava que hi ha un total de 60 persones en llista d’espera per a l’adjudicació d’estes vivendes.

Soler destacava que “les administracions han d’estar sempre al costat de les persones, i tot i que l’evolució del parc de vivendes socials a Ontinyent ha estat molt gran, no podem parar ací. Els ajuntaments tenim limitacions en esta matèria per no tenir les competències directes, però no ens hem quedat ni ens quedarem mai plegats de braços davant estes problemàtiques, i anem a seguir treballant per ajudar a quantes mes persones millor”, concloïa la regidora.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here