L’atur creix a Ontinyent en indústria i construcció i baixa a Xàtiva per l’agricultrua i els serveis

2
1011
fàbrica tèxtil
La indústria s'ha ressentit més a la Vall d'Albaida

La desocupació ha augmentat a Ontinyent en el mes de desembre passat un 3,4% per les pèrdues d’ocupació patides en el sector de la indústria amb un increment de l’atur del 4,6% i en la construcció per un increment del 5%. Pel que fa a Xàtiva el comportament ha estat lleugerament positiu amb un descens de l’atur del -0,9% amb el treball que s’ha donat a l’agricultrua (amb un -8,2% en l’atur) i en els serveis (un -2,8%), mentre que ha frenat l’ocupació de llocs de treball la construcció (amb un creixement del 5,6%).

En estes dues ciutats ha hagut un bon comportament en el col·lectiu de les persones sense ocupació anterior que han vist baixar en un -3,9% d’aturats tant Ontinyent com Xàtiva. Pel que fa al comportament interanual Ontinyent frena la destrucció de llocs de treball amb un creixement del 29,5% dels aturats en un any -situant-se així en un total de 3.698 desocupats– mentre que a Xàtiva la davallada és més moderada amb una taxa del 35% -i un total de 2.718 aturats-.

Pel que fa a altres poblacions de les comarques Aielo de Malferit ha vist com han baixat els aturats en desembre en un -13,7% -es queda en 327 aturats– gràcies a un comportament generalment positiu en tots els sectors encapçalats per l’agricultura (-47,7%), la construcció (-22,6%) i els serveis (-10,2%).

També destaquen en la creació de llocs de treball  Albaida amb un -2,6% d’aturats en desembre, i Benigànim amb un -2,2% de desocupats. A Albaida la recuperació l’han impulsada els serveis (-5,4%) i la indústria (-2,2%), mentre encara tenen pèrdues la construcció (6,2%) i l’agricultura (25%); el total de desocupats així és de 608. A Benigànim l’agricultura ha creat ocupació (-9,1%), també els que no tenien treball anterior (-12%) i la indústria (-3,1%); en total s’ha baixat als 545 aturats. Així i tot Albaida encara manté el nivell més alt de desocupació interanual de les comarques amb una taxa del 52,4%.

L’Olleria s’ha mantingut plana amb creació de treball als serveis (-3,6%) però destrucció en la indústria (2,6%) mantenint els 863 aturats. Canals per la seua banda també ha tingut un creixement de l’atur de l’1,3% estirat pels serveis (3%) mentre baixa a l’agricultura (-3,9%) i els desocpats se situen així en els 1.719.

El major increment de l’atur l’ha patit amb diferència Moixent amb un augment del 8,8% espentat especialment a la indústria (16,6%), la construcció (13,2%) i els nous treballadors (13%), els aturats són així un total de 372. A continuació se situa Navarrés amb un 5,2% més d’aturats on la pitjor part se l’ha endut la construcció (15,2% més d’aturats) que no han pogut contrarestar els llocs de treball creats a l’agricultura (-11,1%) ni els nous treballadors (-7,1%), en total hi ha 281 desocupats.

Finalment se situen Énguera amb un augment d’aturats del 3,9% impulsats per l’agricultura (28,6%) i la construcció (17,6%), pujant l’atur fins els 451. Bocairent ha patit una pujada de la desocupació del 4,5% per les davallades essencialment a la indústra (5%) i a la construcció (5,7%), apujant els aturats fins els 461.

Anàlisi general de l’atur en desembre i per sexes

Anàlisi de l’atur per sectors

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí