L’arxiu municipal de Canals posarà a la venda al públic documentació d’interés local

0
3059
La decisió es va prendre en una reunió entre l'alcalde i tècnics municipals

Entre els documents que es posaran a la venda destaquen els llibres de festes i les publicacions dedicades a Canals

Els tècnics responsables de Cultura, Arxiu i Intervenció Municipal, junt a l’alcaldia de Canals, es van reunir el passat novembre per a tractar la posada a la venda de diversos documents que actualment es troben a l’arxiu, entre els quals destaquen els llibres de festes i les publicacions dedicades a Canals.

Des que el passat estiu l’Ajuntament invertira en la contractació d’una arxivista per a actualitzar l’espai i dotar-lo de servei s’han catalogat i classificat milers d’arxius relacionats directa o indirectament amb l’Ajuntament de Canals. Alguns dels documents més rellevants que es poden trobar són els llibres de festes, el primer dels quals data de 1953 i que arriben fins a l’actualitat. L’arxiu disposa de més de 4.300 exemplars que es posaran la venda en uns mesos per a tot aquell que estiga interessat.

Per altra part, també estaran disponibles nombrosos llibres amb els quals l’Ajuntament ha col·laborat o ha realitzat l’edició, i que són considerats d’un elevat interés local. És el cas, per exemple, de ‘El foc i la roda del temps’, una publicació de 1991 on es parla de la tradició popular de Canals amb imatges de la festa de Sant Antoni. Cal recalcar que tant aquest, com altres obres, poden resultar complicades d’obtenir en establiments convencionals, ja siga per la seua antiguitat, per formar part d’una edició limitada o pel seu caràcter específic.

A més dels diversos llibres també s’oferiran pamflets, cartells i altres obres gràfiques que han representat la vida sociocultural de Canals a través de les dècades. Amb aquesta acció, l’Ajuntament de Canals continua invertint en la promoció de la cultura local al mateix temps que busca donar llum a aquestes obres, que romanien a l’arxiu municipal, perquè tota la població puga gaudir i beneficar-se d’elles.

«Feia molta falta inventariar el que tenim a l’arxiu: documents, actes, obres d’art, edicions escrites, entre d’altres, i catalogar-los», assenyala l’alcalde, Ricardo Requena, «i tot i que només hem fet que començar, ja es veuen els primers resultats».

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here