L’arròs com a argument turístic de la Ribera del Xúquer

0
1984
Fiesta de la Siega del Arroz
Imatge de la sega de l'arròs

El Consorci de la Ribera estructurarà la seua oferta turística al voltant de set arguments temàtics atractius i diferenciadors

L’arròs, possiblement un dels productes més comuns dels municipis de la Ribera de Xúquer, és capaç de provocar la visita de turistes a la comarca. Davant esta potencialitat del producte el Consorci de la Ribera l’ha triat per convertir-lo en un dels arguments entorn dels quals s’estructurarà l’oferta turística de la Ribera de Xúquer.

El Consorci de la Ribera, organisme format per les Mancomunitats de la Ribera Alta i la Ribera Baixa, està treballant en l’estructuració del producte turístic i identificació dels principals atractius de la comarca. Aquesta acció forma part del Pla de Dinamització i Governançza Turística de la Ribera de Xúquer, que està cofinançat per la Agència Valenciana del Turisme, la Diputació de València, València Turisme i el Consorci de la Ribera. El Pla té l’objectiu de definir i estructurar els principals productes turístics dubte la comarca per a oferir una proposta comuna de tots els municipis i posicionar la Ribera com a destinació turística.

L’estructuració de l’oferta turística entorn d’arguments temàtics permet provocar la circulació dels turistes per un territori en funció de la seua motivació, facilitant el consum de més d’un municipi motivat per algun dels arguments que provoquen el seu consum turístic. Els arguments han de cohesionar l’oferta de recursos, esdeveniments i activitats empresarials, facilitant que el visitant descobrisca La Ribera a través d’alguna de les seues motivacions.

En el procés d’identificació dels principals atractius de la comarca que siguen comunes a tots els municipis, un dels set arguments triats ha sigut l’arròs, un producte agrícola que és una part intrínseca dels paisatges, la història i la cultura de la comarca, que influeix en el seu entorn natural, en el seu patrimoni i en la seua identitat com a territori, en el qual existeixen matisos amb diferències molt pronunciades entre les zones més pròximes a la costa i al Xúquer, així com en les localitzades més a l’interior.

Els turistes podran així descobrir la Ribera a través dels seus arrossos, conèixer el seu cultiu, admirar els seus paisatges i els valors patrimonials, naturals i culturals associats a aquest producte que ha marcat la història, el caràcter i la cultura de la comarca. I, per descomptat, provar els innombrables arrossos de la comarca: arròs al forn, arròs negre, arròs a banda, arròs caldós o paella, que troba en la localitat de Sueca la seua interpretació més autèntica.

Entre les varietats d’arròs que es conreen en la Ribera estan el Gleva, el JSendra, l’Albufera i el Bomba, i els seus cultius originen paisatges únics. “Els paisatges de la marjal que més m’agraden són els de les zones altes de la Ribera, on l’arròs i l’horta es donen la mà amb la muntanya com a fons”, assegura Santos Ruiz, president del Consell Regulador Denominació d’Origen Arròs de València, i crític gastronòmic.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí