L’Àrea de Joventut de Xàtiva posa en marxa el pla que inclourà el primer estudi sociològic de polítiques juvenils

0
1641
Lena Baraza, regidora de Joventut

El Pla Jove 2019-2022 pretén conéixer la realitat social del municipi i, per això, s’estan realitzant enquestes a peu de carrer

Des de la Regidoria de Joventut s’ha posat en marxa l’elaboració del primer Pla Jove. El Pla Jove és l’eina de planificació, ordenació, gestió i direcció estratègica de totes les polítiques adreçades als i les joves del municipi en un període de quatre anys (des de l’any 2019 fins al 2022).

Una de les primeres actuacions del Pla Jove és conéixer la realitat social del municipi i, per això, s’estan realitzant enquestes a peu de carrer. La mostra de les enquestes té en consideració les franges d’edat estipulades per l’IVAJ (12-16, 17-22 i 23-30 anys), el sexe i també el districte o lloc de residència dels enquestats per tal de tindre a tots els joves representats.

L’enquesta que s’està duent a terme està dividida en diversos blocs temàtics que assentaran les bases d’actuacions a l’hora d’elaborar les polítiques adreçades per a ells i elles. Així, el primer bloc tracta la temàtica de família i habitatge, el segon bloc sobre la seua situació econòmica i laboral, el tercer sobre el moviment associatiu i temps lliure i el quart sobre el coneixement i proposta de polítiques de joventut.

Cal destacar que és la primera enquesta d’aquest tipus que es realitza des de l’Ajuntament de Xàtiva, perquè, a més a més, en el bloc de temps lliure també fem preguntes relacionades sobre hàbits sexuals, relacions de parella i hàbits de consum d’alcohol i drogues.

Amb els resultats d’aquest estudi sociològic es detectaran les principals necessitats dels joves per a, a partir de gener de l’any que ve, començar a planificar i decidir entre les diferents regidories i joves quines actuacions es realitzaran durant el període de vigència del pla. A més a més, es plantegen dinàmiques participatives i grups de discussió entre diferents grups de jóvens per tal d’apoderar-los, donant-los veu i posant en comú experiències i idees, que culminaran en un fòrum jove.

Segons, la regidora de joventut, Lena Baraza, amb la realització d’aquest pla «el que és pretén, és posar al jove al centre de la política, on passen de ser consumidors a ser part activa del procés. Els joves coneixem millor que ningú la nostra realitat, que és molt diferent de la realitat de fa uns anys i a la realitat futura».

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí