L’Alqueria de la Comtessa aprova per unanimitat la moció en defensa de la citricultura valenciana

0
760
Ajuntament de l'Alqueria de la Comtessa.

L’ajuntament de l’Alqueria de la Comtessa va celebrar el passat dimecres, 19 de desembre, un ple extraordinari en el qual va aprovar, per unanimitat, la moció en suport dels citricultors valencians.

La moció té l’objectiu de rebutjar l’acord firmat pel Parlament Europeu en què s’aprova la importació de cítrics de Sud-àfrica, mesura que afecta negativament el sector agrícola valencià. Així mateix, pretén recollir “el malestar i la preocupació del municipi”.

A aquest problema se suma la falta de reciprocitat de la normativa europea fitosanitària i laboral de les produccions agrícoles d’altres països, en els quals, per exemple, manca l’existència del tractament en fred per als cítrics. Així mateix, a causa dels preus baixos i a la fruita sud-africana, milers de tones de collita, especialment satsumes i clementines, s’han quedat sense collir, elevant les pèrdues als 85 milions d’euros.

La moció inclou els següents acords: exigir al Govern Espanyol l’aplicació de la clàusula salvaguarda; reclamar el suport del Govern a les parts afectades per la crisi del sector citrícola valencià, així com la re-negociació amb Sud-àfrica sobre les importacions de cítrics, aspectes fitosanitàries, sociolaborals i econòmics; sol·licitar l’aplicació de mesures compensatòries pertinents als productes afectats, especialment la retirada de cítrics en fresc; la inclusió dels productes cítrics a la llista de vegetals d’alt risc per a la prevenció de plagues.

Voro Femenia, alcalde de la localitat, assenyala que “es tracta d’un gest humil però molt important. La taronja és un dels pilars fonamentals de molts municipis valencians, i la crisi en què estem submergits dificulta la supervivència, tant del cultiu com dels citricultors”.

Per a vore les notícies més destacades de hui, punxa ací

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here